Kétszer is belehalt a szülésbe egy fiatal anya

Vágólapra másolva!
Egy anyának a második gyereke születésekor, hirtelen leállt a szíve. A nőt az orvosok azonnal újraélesztették, majd újra megtörtént a tragédia. Az anyát, végül sikerült életben tartani, de az újraélesztés miatt, súlyos sérülései lettek, és hónapokig tartott a felépülése. Ezt pedig rémálmok és szorongás kísérte végig.
Vágólapra másolva!

Keeley Wilson, a manchesteri Rochdale-ben élő anyának kétszer is leállt a szíve, mikor másodikát gyereke, Sophia született. - számolt be a hírről, a Ripost

Keeleynek a terhessége alatt semmilyen problémája nem volt, de Sophiát természetes úton nem tudta megszülni, ezért császármetszéssel hozta világra kisbabáját 2021-ben. 

Azonban mikor a sebész megkezdte a műtétet, a nő hirtelen rosszul lett, majd látta, hogy az EKG-görbe teljesen kiegyenesedik, ami azt jelezte, hogy megállt a szíve.

 Keeley két percig volt öntudatlan állapotban, majd magához tért, de ezután néhány perccel újra elvesztette az eszméletét. Végül az újszülött kislány sírására ébredt fel. 

Azt hiszem, joggal mondhatjuk, hogy tulajdonképpen kétszer is meghaltam. Az utolsó emlékem az, hogy rosszul éreztem magam, aztán láttam, hogy a vonal kiegyenesedik, majd hallottam azt a hosszú sípolást, mialatt mindenki gombokat nyomkodott. Ezután arra emlékszem, hogy az altatóorvos mellettem áll, mialatt újra és újra kimondja a nevemet.

- mesélte a fiatal anya, aki hozzátette, újraélesztés közben több bordája is elörött, és a megpróbáltatásai után pedig még sokáig poszttraumás stressztől szenvedett , szorongott és rémálmai is voltak.

A szülés utáni másnap, mikor gy mellkasi röntgen megerősítette, hogy a nőnek bordatörése van, a nőt haza küldték a kórházból. Otthon hat hónapon keresztül próbált felépüni, miközben hatalmas fájdalmak gyötörték a fiatal anyát. 

Nem tudtam megmozdulni: körülbelül két hónapig kitámasztva kellett aludnom, mert nagyon fájt a mellkasom. Nem tudtam felemelni a babámat, és még az is fájdalmat okozott, ha a mellkasomon feküdt – ez nagyon elszomorított 

- mondta Keely, akinek mindezek ellenére szoros a kapcsolata a lányával, aki ma már 3 éves. Azzal kapcsolatban még a mai napig nem kapott választ az őt műtő orvosoktól, hogy a szíve miért állhatott le szülés közben.

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, egy Londonban élő négy gyerekes anya az utolsó szülésekor elvesztette a végtagjait. A 29 éves, Londonban élő Khedidja Teapenek és párjának, a 32 éves Shawn Aytonnak már volt két gyereke, amikor kiderült, ikreket várnak. A szülés után pár nappal azonban az édesanya elkezdte nagyon rosszul érezni magát. Kimerült volt, fájt a gyomra. Megoperálták, és amikor felébredt, kiderült, hogy egy bakteriális fertőzéssel küzd, ami később már vérmérgezéssé alakult. A nő némi hezitálás után 2023 augusztusában beleegyezett a műtétbe. Októberben egy rehabilitációs központba vitték, ahol megpróbált alkalmazkodni az új testéhez, majd nemsokára megkapta a protéziseit is. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!