Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Agyonlőttek a rendőrök egy gyorshajtót Franciaországban

Vágólapra másolva!
Fogva tartanak egy francia rendőrt, aki a gyanú szerint halálos lövést adott le egy 19 éves férfire vasárnap. A fiatalember gyorsan hajtott, ezután megpróbált elmenekülni a helyszínről.
Vágólapra másolva!

Tragédiával végződött egy autós üldözés Franciaországban vasárnap este. Fogva tartanak egy rendőrt, aki a gyanú szerint agyonlőtt egy 19 éves fiatalembert, az illető gyorshajtás után megpróbált elmenekülni a helyszínről

- számolt be róla a BBC. Pierre-Yves Marot államügyész közleménye szerint az áldozat két másik emberrel volt az autóban, amikor a rendőrség megpróbálta megállítani őket a nyugat-franciaországi Cherbourg-en-Cotentin közelében.

A sofőr állítólag nem volt hajlandó megállni, végül egy másik autó rendőreinek sikerült megállítani őket.

Ezután mind a hárman gyalog próbáltak elmenekülni: egyikük megszökött, egy másik embert őrizetbe vettek, a harmadikat pedig állítólag mellkason lőtték. Az áldozatot nem nevezték meg.

A harmadik személy, egy 19 éves helyi férfi szembekerült egy járőrrel, miközben megpróbált menekülni.

"A tiszt ekkor kábítópisztolyt, míg az egyik kollégája a szolgálati fegyverét használta, halálos lövést adott le a mellkasára" - magyarázta Pierre-Yves Marot. 

A rendőrt kihallgatták, fogva tartják.

 Történt ez alig egy évvel azután, hogy egy 17 éves fiatalt lőttek le a forgalomban Franciaországban.

Egy amerikai tinédzser lány, akit az apja elrabolt, a rendőrök parancsát követte, amikor meghalt. Úgy tűnt, Savannah Graziano megadja magát az apja és a zsaruk közötti lövöldözés során egy kaliforniai autópályán, amikor az egyik rendőr lelőtte. Ez 2022. szeptember 27-én történt, most egy újabb videó került elő az esetről.

Holtan találtak egy dél-karolinai kerekesszékes nőt, a helyszínre kiérkező rendőrök egy késsel hadonászó férfit próbáltak megfékezni, de miután a sokkoló és a rendőrkutya is hatástalannak bizonyult, lelőtték. Zürich közelében rendőrök egy akcióban lelőttek egy ellenállást tanúsító, fegyveres német emberrablót és a vele lévő nőt. 

Lelőttek két rendőrt közúti ellenőrzés közben Németországban. A kettős rendőrgyilkosság az ország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartományban történt a Kaiserslautern melletti Kusel járásban. A 24 éves rendőrnő és 29 éves kollégája a helyszínen meghalt, de még tudták jelenteni rádión, hogy lövöldözés történt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről