Meghalt egy kétéves gyerek Angliában, miután kiengedték a kórházból

Vágólapra másolva!
Vérmérgezésben meghalt egy kétéves kislány, miután egy fiatal orvos hazaküldte őt a szüleivel egy chelmsfordi kórházból. A gyereket április 7-én szállították az intézménybe lázzal, bőrkiütéssel.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy kétéves kislány szepszisben, miután egy fiatal orvos hazaküldte őt a szüleivel egy chelmsfordi kórházból. A kicsit április 7-én szállították az intézménybe, lázas volt és kiütései volta - írta meg a BBC.  

Kiengedték a kórházból, de vissza kellett vinni a szülőknek, ott halt meg Selina - áll a jelentésben. A kórház közölte, hogy 56 napon belül teljes körű választ ad a halottkém jelentésére. Abban azt írják, a kislányt sürgős beutalót kapott, és a szepszis protokollt a kórházba szállítása után indították el.

A halottkém szerint egy vezető orvos ki kellett volna, hogy vizsgálja, azonban egy fiatalabb orvost kapott a rengeteg beteg miatt. Selinát, aki Down-kórral született, hazaküldték.

Csak két és fél óra múlva volt szabad egy tapasztaltabb orvos, de addigra kislány már otthon volt. A beszámoló részletezte, hogy 

a sürgősségi és gyermekosztályokon általában 12 orvos dolgozik, de azon a napon csak heten voltak beosztva.

Selinát a szülei vitték vissza a kórházba április 9-én, ahol még aznap meghalt. A májusban lefolytatott vizsgálat során arra a következtetésre jutottak, hogy a kicsi szepszisben és tüdőgyulladásban halt meg, de a Down-kór és felső légúti fertőzések is közrejátszottak a tragédiában. Legutóbbi jelentésében Simblet azt írta, hogy 

a „megnövekedett munkateher” szerepet játszott abban, hogy egy vezető orvos nem vizsgálta ki Selinát.

Tragédiával végződött egy ötéves gyerek fogorvosi rutinműtétje: két tejfogát kellett kioperálni, azonban a műtét során váratlanul kómába esett, majd később a kórházban meghalt. A gyászoló szülők, fel sem tudják fogni, hogyan fordulhatott ez elő, hiszen a fiú addig teljesen egészséges volt.

Meghalt egy hatéves kislány a pápai kórházban a fertőző agyhártyagyulladásra jellemző tünetekkel. Az elhunyt környezetében haladéktalanul megkezdték az óvintézkedéseket. Kedden már gyógyszert adtak az óvodában és az elhunyt kislány családi környezetében.

Meghalt a kórházban az az egyéves kisgyerek, aki egy óvatlan pillanatban kiesett az autóból, mivel nem csatolták be a gyermekülés biztonsági övét. Nem tudták megmenteni az orvosok azt a 12 éves kisfiút, aki kizuhant egy budapesti lakóház kilencedik emeletéről.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről