Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Kitört egy hatalmas vulkán a Fülöp-szigeten - fotó

Vágólapra másolva!
Kitört a Fülöp-szigeteki Kanlaon vulkán hétfőn. A tűzhányó erős földrengést okozott 5 kilométeres hamufelhőt hagyva maga után. Evakuálták a környéken élőket, a hatóságok további kitörésekre figyelmeztetnek.
Vágólapra másolva!

Hétfőn kitört a Fülöp-szigeteki Kanlaon vulkán.

 A tűzhányó erős földrengést okozott, 5 kilométeres hamutorony emelkedett a magasba. Evakuálták a környéken élőket, a hatóságok további kitörésekre figyelmeztetnek - számolt be róla The Guardian. Canlaon Cityben bezárták az iskolákat, a munkát beszüntették, három légitársaság törölte a járatait. 

Menjenek az evakuációs központba, legyenek éberek, és legyen önöknél víz és élelmiszer

- kérte az embereket Jose Chubasco Cardenas, a Negros Oriental tartománybeli Canlaon City polgármestere. A kormány illetékesei kedden további kitörések lehetőségére is figyelmeztettek, illetve a veszélyes hamuhullásra és a kénszagra is. Mint mondták, árvizekre, sárfolyásokra is lehet számítani.

Hétfőn kitört a világ egyik legaktívabb vulkánja - videó. Egy olyan területen, amelyen a tűzhányó utoljára fél évszázaddal ezelőtt tört ki. Tavaly is kitört a Kilauea, lenyűgöző képek készültek róla. Akárcsak a néhány napja kitört izlandi tűzhányról is, mutatjuk! 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről