A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb, brutális ukrán döntés a harcolni nem akaró állampolgárok ellen

Vágólapra másolva!
Andrej Demcsenko, a határvédelmi parancsnokság szóvivője bejelentette, hogy nem mehetnek haza Ukrajnából azok az ukrán állampolgárok, akik külföldön élnek, egyébként teljesen legálisan. Ez minden 18 és 60 év közötti férfire vonatkozik.
Vágólapra másolva!

Számos cikkünkben foglalkoztunk az ukrán sorozási terrorral. Utcáról, éttermekből, diszkókból hurcolják el erőszakkal a fiatalokat, a férfiakat - néhány hetes kiképzés után pedig a frontra viszik őket. 

A tényleges, fegyveres harcok esetében átlagosan három óra alatt megsérül vagy meghal egy-egy ukrán katona.

 Vagyis, a biztos halálba hurcolják őket.

Ukrajna, háború, aknavető
A 24. gépesített dandár ukrán katonája egy 120 mm-es aknavetővel készül lőni egy orosz állás felé a frontvonalon, Donyeck régióban.
Fotó: AFP 

Továbbra is inkább az életveszélyt választják a szinte biztos harctéri halál elől menekülő, megmaradt ukrán férfiak. 

Miután napról napra fogyatkozik a fronton szolgálatot teljesítő ukránok száma, Zelenszkijék újabb módszerelhez folyamodtak: kezdeményezik az ukrán férfiakat befogadó országoktól a kiadatást, illetve bevezették a kényszersorozásokat, majd pedig szigorították a sorozási törvényt.

Az ukrán katonák és rendőrök szabályosan vadásznak a férfiakra és fiatal fiúkra, hogy a frontra toloncolhassák őket - sokszor akkor is, ha nem is hadkötelesek.

A Fokusz arról ír, hogy az ukrajnai Dnyipróban a Területi Toborzó Központ alkalmazottai, vagyis katonák őrizetbe vettek egy mozgósítás elől menekülő állampolgárt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!