Szatyornyi pénzzel akart megvesztegetni egy nő esküdteket az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
120 000 dollárt azaz több mint 43 millió forintot tartalmazó szatyrot vitt egy esküdt otthonához Minnesotában egy nő azzal a szöveggel, hogy egy ügy lezárta után többet is ad. Ez hétfőn derült ki, a hatóságok próbálják megtudni, ki volt az illető.
Vágólapra másolva!

Mobiltelefonokat foglaltak le és hét vádlottat őrizetbe vettek Minnesotában a hatóságok, miután valaki próbált megvesztegetni egy esküdtet.

 A nő egy 120 000 dollárt azaz több mint 43 millió forintot tartalmazó szatyrot vitt egy esküdt otthonához, hogy az felmentse őket az ellenük folyó ügyben. A vád szerint több mint 40 millió dollárt azaz 14 milliárd forintot sikkasztottak egy olyan programban történt munkájuk során, aminek a célja a gyermekétkeztetés volt a világjárvány idején - írta meg a HuffPost. Miután kiderült, mi történt,

az esküdt helyett, aki azonnal jelentette a rendőrségnek a megvesztegetési kísérletet, egy másik embert bíztak meg az ügyben.

 Másnap már egy másik esküdtet is leváltottak, miután egy családtag a megvesztegetési kísérletről érdeklődött. Egy FBI-ügynök vallomása szerint egy nő csengetett be az „52. számú esküdt” otthonába Minneapolis külvárosában, a Spring Lake Parkban vasárnap késő este, azelőtt, hogy a sikkasztási ügy az esküdtszék elé került. Az esküdt nem volt otthon, egy rokona nyitott ajtót. 

A nő átadott neki egy szalaggal átkötött, virágos ajándékszatyrot, és azt mondta, ez egy ajándék az esküdtnek.

Arra kérte, mondja meg a rokonának, szeretné, ha felmentenék a vádlottakat másnap, az ügy lezárta után pedig még több pénzt juttatnak el a részére. Miután a nő távozott, a rokon belenézett a táskába, azt látta, hogy jelentős mennyiségű készpénz van benne. Az esküdt rögtön azután hívta a rendőrséget, hogy hazaért. 100, 50 és 20 dolláros bankjegyek voltak benne, összesen körülbelül 120 000 dollár értékben.

Nancy Brasel kerületi bíró mind a hét vádlottat arra kötelezte, hogy adják át mobiltelefonjukat a rendőröknek.

Vádat emeltek egy nő ellen, aki külföldi partnercégek képviselőjétől kapott pénzt azért, hogy nekik közvetítsen üzleteket. Vádat emelt az ügyészség vesztegetés elfogadása miatt azzal a felszámolóbiztossal szemben is, aki mintegy 17 és fél millió forintot vett át egy cég korábbi ügyvezetőjétől azután, hogy megígérte, elintézi, hogy a cég vagyonát az ügyvezető másik cége szerezze meg. Az olasz semmitőszék felmentette azt a férfit, aki részegen meg akart vesztegetni egy rendőrt. Az indok: száz euró túlságosan kevés ahhoz, hogy korrupciónak minősüljön. 

Brassóban egy sima rendőri ellenőrzés során is érdekes dolog történt. A forgalomból kiintett autósról kiderült, hogy nem józan, amiért arrafelé is komoly büntetés jár. Ezután a sofőr az utasával együtt úgy döntött, hogy megpróbálják megvesztegetni a hatósági személyt, ráadásul nem is akárhogyan. Felajánlották neki, hogy ha elengedi őket, akkor a BMW X6-ost megkaphatja ajándékba.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről