A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Összeütközött két vonat Indiában, többen meghaltak - fotó

Vágólapra másolva!
Többen meghaltak Indiában, amikor egy álló személyvonatnak hátulról nekiütközött egy tehervonat. A mentési művelet még folyamatban van.
Vágólapra másolva!

Legalább tizenöt ember meghalt és mintegy 25-30 ember megsérült egy vonatbalesetben a kelet-indiai Nyugat-Bengál államban. A baleset hétfő reggel, New Jalpaiguri térségében történt, amikor egy tehervonat egy álló személyvonatnak, a Kanchenjungha Expresznek ütközött.

A baleset helyszínéről készült fotókon látszik, hogy a gyorsvonat három vagonja kisiklott és egyik kocsija a levegőben van.

Phanszideva településnél történt vonatbaleset. Fotó: MTI/AP/Diptendu Dutta

Egyelőre nem világos, hogy mi vezetett a balesethez, de a hatóságok alapos kivizsgálást ígértek. A hatósági közlemény szerint mentőautókat és katasztrófavédelmi csapatokat küldtek a helyszínre a mentési munkálatokhoz - írja a BBC.

Az előzetes információ szerint a Kanchenjungha Expressznek hátulról nekiment egy tehervonat... Igyekszünk a lehető leghamarabb befejezni a mentési műveletet

- mondta egy vasúti tisztviselő újságíróknak.A Kanchenjungha Expresszből kimentett egyik utas elmondta, hogy a balesetben fejsérülést szenvedett. Ashwini Vaishnaw szövetségi vasúti miniszter azt nyilatkozta, hogy a mentőcsapatok a vasúti tisztviselőkkel szorosan együttműködve dolgoznak a mentési műveletben. A vasút egy irányító pultot állított fel egy segélyhívó számmal a Rangapani állomáson, amelynek közelében történt az ütközés.

Fotó: MTI/AP/Diptendu Dutta

A halottak között van a tehervonat mozdonyvezetője és a személyvonat egyik kalauza is - közölte újságírókkal Jaya Varma Sinha, az országos hálózatot működtető vasúttársaság vezetője.

A baleset azután történt, hogy a tehervonat vezetője figyelmen kívül hagyott egy jelzést, és nekiment a gyorsvonat hátuljának

 - tette hozzá Sinha a Reuters cikke szerint.

Indiában, amely a világ egyik legkiterjedtebb vasúti hálózatával rendelkezik, korábban számos halálos kimenetelű tömeges vonatbaleset történt. A biztonság azonban az utóbbi években javult, köszönhetően a modern állomásokba és elektronikus jelzőrendszerekbe fektetett beruházásoknak. Tavaly százak életét követelte egy vonatbaleset Indiában, és röviddel később arról is írtunk, hogy miért történhetett ilyen tragédia.

Ahogy korábban beszámoltunk róla június elején összeütközött két vonat Csehországban, többen meghaltak, az esetről videó is készült. Arról is írtunk, hogy elsodort a vonat két embert Temesváron, akiket kórházba kellett szállítani. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!