A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az amerikai titkosszolgálat tudatában volt a veszélynek, mégsem tettek semmit

Vágólapra másolva!
A titkosszolgálat vezetője elismerte, hogy őt terheli a felelősség a Trump ellen elkövetett merényletkísérlet miatt.
Vágólapra másolva!

Kimberly Cheatle, az Egyesült Államok titkosszolgálatának igazgatója egy interjúban elismerte, hogy őt terheli a felelősség azokért a biztonsági mulasztásokért, amelyek a Donald Trump elleni merényletkísérlethez vezettek. 

„Én vagyok a felelős” - mondta Cheatle kedd reggel az ABC Newsnak, hívta fel rá a figyelmet a Fox News. 

Az igazgató elismerte, hogy a merényletkísérletnek soha nem lett volna szabad megtörténnie, és megerősítette, hogy a merénylőt, Thomas Matthew Crooksot beazonosították, de mire megtalálták, már túl késő volt megállítani a golyóit.

Sajnos a dolgok gyors egymásutánja miatt, mire végül megtaláltuk a személyt, akit már korábban feltételezett elkövetőként gyanúsítottunk, már a háztetőn volt, és képes volt tüzet nyitni a volt elnökre

– mondta.

Cheatle az ABC Newsnak elmondta, hogy első reakciója a lövöldözésre a „sokk” volt. 

Azt is hozzátette, hogy 

a titkosszolgálat tisztában volt azzal, hogy milyen biztonsági réseket jelentett az az épület, amelyen a merénylő elhelyezkedett, hogy célba vegye Trumpot. Azonban úgy döntöttek, hogy nem helyeznek személyzetet a tetőre. 

Cheatle kifejtette, hogy ennek az épületnek különösen a legmagasabb pontján lejtős a tető, ami külön biztonsági kockázatot jelent, ezért úgy döntöttek, hogy azt próbálják megakadályozni, hogy bárki feljuthasson oda.

Ezért úgy döntöttünk, hogy belülről biztosítjuk az épületet

– jegyezte meg.  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!