Megszólalt a Trump-gyűlésen letartóztatott férfi

Vágólapra másolva!
A volt elnök, Donald Trump kaliforniai kampánygyűlésén letartóztatott Vem Miller tagadja, hogy merényletet tervezett volna, és hangsúlyozza, hogy teljes mértékben támogatja Trumpot.
Vágólapra másolva!

Vem Miller elmondta, hogy mindig magánál tartja fegyvereit a teherautója platóján, habár soha nem használt fegyvert.

 Szombaton este Trump Coachella-i kampánygyűlésére érkezésekor a biztonsági ellenőrző ponton bejelentette a fegyvereit 

- írta a Magyar Nemzet a FoxNews cikke alapján.

A fegyvertartási vádakkal történt letartóztatása találgatásokat indított el, tekintettel arra, hogy Trump ellen július óta már két merényletkísérlet történt. Millert 5000 dolláros óvadék ellenében szabadon engedték, és egyelőre nem emeltek ellene szövetségi vádat.

Miller fiatalkorában demokrata volt, és úgy gondolta, hogy Barack Obama „megment minket a szükségtelen háborúktól és a cenzúrától”. Most már republikánusnak vallja magát, és a üzleti partnerével inkább libertáriusnak tartja magát. 

Kijelentette, hogy 2018 óta „teljes mértékben” támogatja Trumpot, akit „bátornak” tart, és csodálja, hogy szembeszáll a médiával.

Miller tagadja, hogy a kocsijában talált személyi igazolványok és útlevelek hamisak lennének, és elmagyarázta, hogy örmény származású, és vannak dokumentumai, amelyek a teljes örmény nevét tartalmazzák, mások pedig nem, mert bizonyos helyeken a teljes neve használata életveszélyes lehet. Tagadta azt is, hogy a „szuverén állampolgárok” mozgalmához tartozna, és azt a vádat is, hogy szélsőjobboldali lenne.

Egy a Trump-kampányhoz közeli forrás is elmondta a Fox Newsnak, hogy nem hiszik, hogy ez merényletkísérlet volt. A Trump-kampány szóvivője hozzátette, hogy figyelemmel kísérik a helyzetet. A Riverside megyei seriff hivatala korábban közleményben megerősítette, hogy a történtek nem veszélyeztették Trump volt elnök vagy a rendezvény résztvevőinek biztonságát.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!