Kiderült a rákbeteg Károly király legújabb úticélja

Vágólapra másolva!
III. Károly király és Camilla királynő októberben Ausztráliába és Szamoára látogat. A király több nyilvános feladatot is elvállalt, annak ellenére, hogy súlyos rákbetegséget diagnosztizáltak nála és jelenleg is orvosi kezelés alatt áll.
Vágólapra másolva!

A pár Új-Dél-Walesben fog vendégeskedni, mielőtt Szamoára utaznak egy nemzetközösségi csúcstalálkozóra. A király annak ellenére teszi meg ezt a hosszú utazást, hogy az év elején a rák egy ismeretlen fajtáját diagnosztizálták Károlynál - írja a BBC.

Az ausztrál és az új-zélandi miniszterelnökkel egyeztetve megállapodtunk abban, hogy a látogatás csak Szamoára és Ausztráliára korlátozódik

- közölte a Buckingham-palota.

A királynak ez lesz az első látogatása Ausztráliában uralkodóként, és betegségének diagnózisa óta ez az első hivatalos tengerentúli útja. A házaspár várhatóan részt vesz a Nemzetközösség kormányfőinek találkozóján, amelyen a Nemzetközösség 56 országának küldöttségei vesznek részt.

A két országba tett látogatás további részleteiről hamarosan további információk érkeznek. A házaspár programja vagy a programváltoztatás lehetősége az orvosi vizsgálatok függvényében alakul.

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, februárban hozta nyilvánosságra a Buckingham-palota, hogy III. Károly királynál rákos megbetegedést diagnosztizáltak. A daganatot akkor diagnosztizálták, amikor az uralkodó prosztatamegnagyobbodással került kórházba, azonban nem prosztatarákról van szó, hanem a rákos megbetegedés egy ismeretlen fajtájáról,

A király  áprilisban egy rákos betegekkel foglalkozó központban tett látogatást, amely során elárulta, hogy diagnózis sokkolóan hatott rá. Április óta Károly újra egyre több nyilvános szereplést vállal betegsége ellenére.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről