Közel 120 millió forint értékű ritka madártojást foglaltak le az ausztrál hatóságok

Vágólapra másolva!
A helyi hatóságok lefoglaltak Ausztráliában 3404 darab ritka madártojást, aminek az értéke akár a 120 millió forintot is elérheti. Az ügyben egy 62 éves férfi ellen nyomozás indult, de aaz ügyben egyelőre nem történt letartóztatás.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál nyomozók július 9-én tartottak házkutatást a tasmániai Grantonban lévő egyik ingatlanban, ahol megtaláltak a 3404 darab madártojásból álló gyűjteményt, aminek az értéke akár a 120 millió forintot is elérheti.

A vadon élő állatokkal kapcsolatos bűncselekmények a világ egyik legnagyobb és legjövedelmezőbb bűnözési ágává váltak, a bűncselekmények számos fajt a kihalás szélére sodornak.

A gyanúsított várhatóan egy későbbi időpontban fog bíróság elé állni, a hatóságok szerint a férfi részt vett a madártojások begyűjtésében, valamint ezek kereskedelmében - közölték az ausztrál hatóságok.

A tojások elemzése jelenleg folyamatban van annak megerősítésére, hogy milyen fajokhoz tartoznak, de a feltételezések szerint ritka és veszélyeztetett fajok tojásait tartalmazza a 3404 darab többsége.

A gyűjteményben található tojások mindegyikét kifújták, azaz tojásfehérjét és a tojássárgáját eltávolították belőlük.

2023-ban az európai hatóságok akciót indítottak a madártojások illegális begyűjtésével, kereskedelmével, vásárlásával és eladásával kapcsolatban Európában és nemzetközi szinten. A nemzetközi összefogás részeként számos házkutatási parancsot adtak ki, amelyek eredményeként több mint 56 000 tojást foglaltak le.

A vadon élő állatok nemzetközi kereskedelme több milliárd dolláros biznisz - ebbe beleértve az élő állatoktól kezdve a belőlük készült termékekig való kereskedelmet - írja a BBC.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!