Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Oroszország megállíthatatlanul tör előre Donyeckben és Harkovban, az ukrán védelem tehetetlen

Események

Ukrajna, rakéta, háború, rakétacsapás, Dnyipró, Oroszország
Orosz rakétatámadásban megrongálódott épület a kelet-ukrajnai ukrajnai Dnyipróban 2024. június 26-án.
Fotó: MTI/EPA/Arszen Dzodzajev
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 859. napjáról.

 

05:02
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

05:06
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Ez volt az oroszok júniusi vesztesége az ukrán vezérkar szerint

Az ukrán vezérkar szerint az oroszok három katonai repülőgépet, 350 harckocsit és több mint 58 légvédelmi rendszert veszítettek június hónapban. A jelentésben az is szerepel, hogy a harcokban több mint 33 ezer orosz katona halt meg szintén az elmúlt harminc napban. (Kyiv Independent)

05:11
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Két éve foglalták vissza az ukránok a Kígyó-szigetet

Új felvételeket tett közzé Ukrajna annak alkalmából, hogy két éve az orosz csapatok kénytelenek voltak visszavonulni a stratégiai jelentőségű fekete-tengeri előőrsről.  A felvételek a szigetre mért légicsapás légi felvételével kezdődnek, mielőtt az ukrán csapatok helikopterrel leszállnak, és megtámadják az oroszokat. 

A videót ITT nézheti meg. 

 

06:09
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 14 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 7347 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6931 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 49 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

07:26
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétacsapás érte Kijevet, hatan megsérültek

Az orosz támadásban egy toronyház rongálódott meg, két emeleten tűz ütött ki. Hat ember, köztük egy gyerek sérült meg - közölte Vitalij Klicsko polgármester.

08:22
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

36 ukrán drónt lőttek le az oroszok

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a légvédelmük 36 ukrán drónt lőtt le Brjanszk, Kurszk és Belgorod régiókban. A részleteket illetően 18 drónt a brjanszki, kilencet a kurszki, illetve kilencet a belgorodi régió felett semmisítettek meg.

09:00
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Belgorod térségében rakétafenyegetést hirdettek

Belgorod térségében rakétafenyegetést hirdettek – számolt be a régióban működő rendkívüli helyzetek minisztériuma a Telegram csatornán.

09:36
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Gorlovkában robbanóanyagot dobtak le egy drónról egy benzinkútnál

Az ukrán csapatok robbanószerkezetet dobtak a Gorlovkában található benzinkútra, emiatt megsérült a benzinkút infrastruktúrája – közölte a TASS-tal a városrész sajtószolgálata.

10:15
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

A légvédelmi erők 36 drónt semmisítettek meg az éjszaka folyamán

A védelmi minisztérium jelentése szerint az elmúlt éjszaka szolgálatban lévő légvédelmi rendszerek 36 ukrán drónt nyomtak el és semmisítettek meg Brjanszk, Kurszk és Belgorod régiók felett.

"A szolgálati légvédelmi rendszerek 18 UAV-t semmisítettek meg és nyomtak el a Brjanszki régió felett, kilenc UAV-t semmisítettek meg a Kurszk régió területén, kilenc UAV-t semmisítettek meg a Belgorod régió területén" - közölte a minisztérium.

11:03
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Belgorodban áramkimaradások vannak

Belgorodban és a régió egyes területein külső technológiai hatások miatt átmeneti áramkimaradások vannak – közölte a Belgorodenergo (a Rosseti Center PJSC egyik fiókja) a RIA Novostinak.

„Az erőművet érő külső hatás okozta technológiai zavar miatt a fogyasztók villamosenergia-ellátásában átmeneti zavarok figyelhetők meg a belgorodi régió számos kerületében, valamint Belgorodban is” – közölte a társaság.

Az energetikai dolgozók már megkezdték a fogyasztók áramellátását helyreállítani a tartalék áramkörökről. A társadalmilag jelentős létesítményeket mobil tartalék forrásokból biztosítják.

A RIA Novosztyi tudósítói jelentése szerint Belgorodban nem működnek a közlekedési lámpák, és közlekedési rendőrök érkeztek a kereszteződésekhez. Az interneten is fennakadások vannak.
 

11:28
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Megsérült az infrastruktúra Herszonban

Létfontosságú infrastrukturális létesítmények sérültek meg Herszon régió Kijev által ellenőrzött részén – számolt be Alekszandr Prokudin, az ukrán Herszoni Regionális Katonai Igazgatóság (OVA) vezetője a Telegram csatornáján.

Korábban a Zaporizzsjai Regionális Adminisztráció vezetője, Ivan Fedorov arról számolt be, hogy Zaporizzsja régióban történt robbanások következtében szintén károk történtek egy kritikus infrastrukturális létesítményben. 

12:16
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán vereség Rabotinonál

Az orosz egységek megsemmisítették az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) egyik fellegvárát Rabotino falutól északra – számolt be egy tüzér a Ria Novosztyinak.
 

13:08
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Egy orosz ballisztikus rakéta hét embert megsebesített Dnyiproban

Az ukrajnai Dnyipro elleni orosz ballisztikus rakétatámadásban hét ember, köztük egy 15 éves fiú megsebesült.

Szerhij Lisak, Dnyipropetrovszk kormányzója elmondta, hogy több lakóépület megrongálódott, és az egyik sérültet kórházba szállították.

Lisak hozzátette, hogy tegnap este egy orosz drón támadás során Nikopolban öt lakóépület, elektromos- és gázvezetékek és egyéb infrastruktúra szenvedett károkat.

13:59
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország területeket szerez Donyeckben

Moszkva azt állítja, hogy csapatai két további falut foglaltak el Donyeck városától keletre. Az orosz védelmi minisztérium tegnap kiadott közleménye szerint Spirnét és Novooleksandrivkát foglalták el az egységek.

Az ukrán vezérkar megjegyezte, hogy "súlyos harcok" zajlanak a falvak közelében, de nem ismerte el, hogy területi veszteségeket szenvedett. 

14:57
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Itt tart a front helyzete Harkovban

Körülbelül hét hete Oroszország új frontot nyitott Harkov régiójában. Az Institute for the Study of War (ISW) szerint a közelmúltbeli harcok nagy része a vovcsanszki aggregátumgyár körül összpontosult. Egy helyszínen tartózkodó ukrán újságíró szerint az ukrán erők nem hajtanak végre támadást közvetlenül az erőmű ellen, mert az szükségtelen áldozatokhoz vezetne. Azt tervezik, hogy az orosz egységek egy részét beszorítják az üzem belsejébe.

Mindazonáltal "a június 30-án közzétett földrajzi felvételek azt jelzik, hogy az orosz erők nemrégiben előrenyomultak Vovcsanszk központjában" - közölte az ISW.

16:03
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Kijev felgyorsítja a dróngyártást

Ukrajna „fokozza a drónok” és más fegyverek gyártását az egyre növekvő orosz támadásokkal szemben.

Volodimir Zelenszkij szerint mindenre szükség van a csatatéren ahhoz, hogy életeket mentsenek meg "a technológia erejével".

A közösségi médiában közzétett bejegyzésében azt mondta, a háború megmutatta, hogy a technológia „hatékony védelem az agresszió ellen”.

16:55
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország 11 ukrán megyét vett célba

Oroszország 11 ukrán megyét vett célba – Csernyihiv, Mikolajiv, Luhanszk, Kirovohrad, Zaporizzsja, Szumi, Dnyipropetrovszk, Kijev, Herszon, Harkov és Donyeck régióit. Az utóbbi öt régióban áldozatokról is érkeztek jelentések.

17:53
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország halad előre Lipcsiben

Az orosz erők a közelmúltban előrenyomultak Harkov városától északra, Lipcsi közelében, miközben tegnap még folytatódtak a harcok a térségben – írja a Lenta.

Az orosz légi bombázások folytatódnak a térségben, a katasztrófavédelem munkatársai a tűz megfékezésén és a sebesültek ellátásán dolgoznak, miután tegnap egy irányított bombatámadásban legalább egy ember meghalt – számolt be a Sky News.

18:56
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán hadsereg ismét támadta a Belgorodi területet

Egy civil meghalt az oroszországi Belgorodi területen fekvő Novaja Tavoljanka faluban hétfőn, amikor ukrán tüzérségi lövedék csapódott be egy mezőgazdasági létesítménybe - írta közleményében a dél-oroszországi megye kormányzója.  

Vjacseszlav Gladkov kormányzó a Telegram üzenetküldő alkalmazásban azt is közölte, hogy az ukrán támadás következtében a Belgorodi területen megszakadt az áram-, a gáz- és a telefonszolgáltatás.

A kormányzó közölte, a támadás három határ menti települést érintett: a terület azonos nevű székhelyétől, Belgorodtól nyugatra fekvő Grajvoron és Krasznaja Jaruga, valamint a Belgorodtól délkeletre fekvő Sebekino falvakat.
    

Az orosz energiaügyi minisztérium közölte, hogy Sebekinóban megkezdte a javítási munkákat, és hozzátette: 240 ezer embert érintenek az áramkimaradások.

19:51
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Finnország jóváhagyja az USA-val kötött védelmi paktumot

A védelmi-együttműködési megállapodás, amelyet a finn parlament július 1-jén hagyott jóvá, lehetővé teszi az amerikai erők kiképzését és állomásozását finn földön, valamint haditechnikai eszközök telepítését.

20:51
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz erők a déli Herszon városát ágyúzzák

Az orosz csapatok a Dnyeper (Dnyipro) folyó általuk megszállt bal partjáról nyitottak tüzérségi tüzet hétfő délután a dél-ukrajnai Herszon városára - közölte Roman Mrocsko, a város katonai közigazgatásának vezetője a Telegramon.

Kifejtette, hogy több robbanás is volt a városban, és az előzetes adatok szerint vannak a támadásnak civil sebesültjei.

Mrocsko egy korábbi Telegram-bejegyzésében azt írta, hogy az orosz erők tüzérségi csapást mértek a megyében lévő Antonyivka településre, aminek következtében otthonában megsebesült egy 97 éves nő.    

Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai Harkov megye kormányzója arról adott hírt, hogy az orosz hadsereg irányított bombát dobott Harkiv városára. Hozzátette, hogy áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

A katasztrófavédelmi szolgálat arról tájékoztatott, hogy az orosz erők irányított légibombát vetettek be a régióban Kupjanszk közelében is, ahol eltaláltak egy iskolát és egy kulturális központot.

21:51
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajnában augusztusban várhatóan javul az energetikai helyzet

Augusztusban várhatóan javul az ukrán villamosenergia-hálózat állapota - közölte Volodimir Kudrickij, az Ukrenergo állami  vállalat vezetője július 1-jén az Ukrajinszka Pravdával.

Kudrytskyi szerint az ország energetikai infrastruktúrájának terhelése enyhülni fog, miután befejeződnek a javítások néhány atomerőművi blokkban, ami nagyobb rendelkezésre álló kapacitást biztosít majd.


 

22:44
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétariadó miatt lemondtak egy hadgyakorlatot

Lemondták a hétfő estére, a novorosszijszki tengeri kikötő vizein tervezett gyakorlatokat. A város polgármestere, Andrej Kravcsenko közölte, hogy Novorosszijszkban 19.22-től 19.45-ig rakétariadó volt érvényben, ezért döntöttek a hadgyakorlat lemondása mellett.

23:52
július 01, 2024
Vágólapra másolva!

Gépfegyvert telepítettek egy fontos védelmi pontra az oroszok

Az orosz fegyveres erők egyik egysége megerősítette légvédelmi bázisait a Kakhovka víztározó partján. A védelmi pontra - a már rendelkezésre álló eszközök mellett -  gépfegyvert is telepítettek, amelyeket az ukrán dróntámadások ellen használnak hatékonyan.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről