Lezuhant egy helikopter Hawaii szigetén, egy ember meghalt

Vágólapra másolva!
Az óceánba zuhant egy helikopter csütörtökön Hawaii-on Kauai szigeténél. Egy ember meghalt, két másik pedig eltűnt - közölték a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Túrázók jelentették, hogy látták a helikoptert lezuhanni 500 méterre a Na Pali partoktól, majd hívták a rendőrséget - áll a rendőrség közleményében. A hatóságok szerint a Robinson R44-es helikopter egy helyi légitársaság gépe.

A helikopter egyik utasának holttestét a riasztás után egy órával megtalálták, de két eltűntet még keresnek. 

 Személyazonosságukat a rendőrség egyelőre nem közölte.

A Szövetségi Légügyi Hivatal a művelet idejére ideiglenes repülési korlátozást rendelt el a keresési területen - közölte a rendőrség. A parti őrség több helyi szervezettel együtt vesz részt a keresésben. A baleset okának felderítéséért vizsgálatot indítottak - írja a CBS News.

A vulkáni eredetű Kauai a Hawaii-szigetek nyolc nagy szigetének egyike, az Egyesült Államok huszonnegyedik legnagyobb szigeteként tartják számon. Ősparkjainak köszönhetően a turisták egyik legkeresettebb üdülőhelye. A magas hegyekkel, rőt sziklákkal és meredélyekkel tarkított Na Pali partvidék - ahol a katasztrófa történt - éppen helikopteres túráiról híres, valamint búvárkodási lehetőségeiről.

Legutóbb lapunk arról számolt be, hogy Guyanában is történt halálos helikopter baleset. Egy katonai helikopter zuhant le, öten meghaltak. Azt megelőzően a Mexikói-öbölben is lezuhant egy gép, ott négy halálos áldozata volt a balesetnek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről