A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Tovább pusztít az erdőtűz Kaliforniában, bíróság előtt a gyújtogató

Vágólapra másolva!
A hatóságok szerint egy szakadékba lökött égő autó okozta Kalifornia történetének egyik legnagyobb erdőtüzét. Ronnie Dean Stout II hétfőn állt először bíróság elé, a vád ellene többek között gondatlan gyújtogatás.
Vágólapra másolva!

A hatóságok szerint egy égő autó vízmosásba lökése okozta Kalifornia történetének eddigi egyik legnagyobb erdőtüzét, olvasható a CBSNews-on megjelent hírben. 

A hatóságok szerint szerint a tűz több mint 373 000 hektárra nőtt hétfő estére – ezzel Kaliforniában a valaha volt hatodik legnagyobb területet érintő tűzvészévé vált. A katasztrofális folyamat elindításával vádolt férfi, Ronnie Dean Stout II hétfőn jelent meg először a bíróság előtt, a férfit többek között gondatlan gyújtogatással vádolják.

A férfi nem váltotta ki magát óvadékkal, a pert csütörtökön folytatják. A bírósági jegyzőkönyvek szerint Stoutnak két korábbi büntetése van: egy 2001-ből és egy 2002-ből. 2018 októberében szabadult a börtönből. Mike Ramsey Butte megyei körzeti ügyész azt mondta, hogy ez lesz Stout harmadik büntetése, ha kiderül, hogy a tűzvész súlyos testi sérülést vagy halált okozott.

A gondatlan gyújtogatások felső határa négy év. Büntetett előéletével ezt megduplázhatja 

- mondta Ramsey. Csütörtökön letartóztatásakor Stout vérének alkoholtartalma meghaladta a törvényes határértéket, és hozzátette, hogy 

az ittasság nem lehet felmentés a gyújtogatásra.

A Cal Fire legfrissebb, hétfő esti frissítésében a szakemberek azt mondták, hogy a tűz mérete jelenleg  373 357 hektárra nőtt. Azaz csaknem fele akkora, mint Rhode Island, több mint 12-szer nagyobb, mint San Francisco, és valamivel nagyobb, mint Los Angeles városa. A 2020-as augusztusi tűzvész továbbra is a legnagyobb az állam történetében, több mint 1 millió hektáron égett le.

Erősítésre váró tűzoltók a kaliforniai Tehama megyében 2024. július 28-án
Fotó: Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Jelenleg négy megyét – Butte-ot, Plumast, Shastát és Tehamát érinti a tűz. Eddig százhatvanöt építmény égett le – közölték tisztviselők. Több mint 4200 másik épületet fenyeget a tűz, amely a szakemberek szerint eddig nem okozott sérülést vagy halálos áldozatot sem a civilek, sem a tűzoltók között.

Vasárnapra hűvösebb lett a hőmérséklet, ami csökkentette a tűz szélsőséges terjedését, és lehetővé tette, hogy a tűzoltók növeljék aktivitásukat a helyszínen. A tűz elérte a Lassen Vulkáni Nemzeti Parkot is, amely a kialakult helyzet miatt jelenleg zárva tart.

A személyzet azon fáradozik, hogy megmentsék az 1927-es Loomis Múzeumban tárolt történelmi tárgyakat

- közölte a park.

Tűzoltó küzd a lángok megfékezésén a kaliforniai Tehama megyében 2024. július 28-án 
Fotó:  Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!