A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
1
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary

Óriási botrány: Macron félmillió eurós luxusvacsorát tartott

Vágólapra másolva!
Rekordnagyságú hiányt halmozott fel tavaly a francia elnöki hivatal, amihez nagymértékben hozzájárultak a III. Károly brit király és Narendra Modi indiai miniszterelnök tiszteletére rendezett állami díszvacsorák hajmeresztő költségei. A francia adófizetők több százezer eurójába fájnak Emmanuel Macron elnök nagyzási hóbortjának újabb vadhajtásai.
Vágólapra másolva!

A francia elnöki hivatal egy év alatt 125 millió eurót költött el – derül ki a francia számvevőszék beszámolójából, amelyet a brüsszeli Politico hírportál ismertetett. Emmanuel Macron államfő irodája 2023-ban 8,3 millió euróval lépte túl a költségvetését.

Az óriási hiányhoz jelentősen hozzájárultak annak a két állami díszvacsorának a költségei, amelyeket Macron III. Károly brit király és Narendra Modi indiai miniszterelnök tiszteletére adott.

 

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron.
Fotó: NurPhoto via AFP

Az angol uralkodót a versailles-i kastélyban látták vendégül, ahol a vacsorán kék homárt és rózsás macaront szolgáltak fel a mintegy százhatvan meghívottnak, köztük hírességeknek, mint Mick Jagger és Hugh Grant. Ez a díszvacsora közel félmillió euróba került, amit a francia adófizetőknek kellett kifizetniük.

Ehhez képest a Modi tiszteletére a Louvre-ban rendezett vacsora "csupán" alig több mint négyszázezer euróba került.

Az ukrán Unian hírügynökség is élcelődött a híren, megjegyezve, hogy miközben az eurózónában egyre nagyobb a válság kialakulásának veszélye, amelynek fő oka Franciaország, Macron lemondott utazásai 830 ezer eurós veszteséget okoztak az elnöki hivatalnak.

Macron nagyzási mániája és költekezése valószínűleg tovább növeli a szakadékot az elnök és a francia választók között, akik "különcnek, arrogánsnak, elitistának, megközelíthetetlennek és idegennek tartják" – idézi a Politico egy francia újságíró meglátását - írja a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!