Testével védte az édesanyját - megszólalt a Donald Trump elleni merénylet egyik szemtanúja

trump, merénylet jelkép
Fotó: REBECCA DROKE / AFP
Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Donald Trumpot szombaton támadás érte a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. A magyar közmédiának megszólalt az egyik szemtanú, mint mondta, tudta, hogy óriási a baj.
Vágólapra másolva!

Megszólalt a Donald Trump elleni merényletkísérlet egyik szemtanúja a magyar közmédiának - írta meg a hirado.hu

Az illető azt mondta, a testével védte az édesanyját. Hozzátette, amint meghallotta a lövéseket, tudta, hogy valami baj történt.

Donald Trump épp a növekvő illegális migrációról és a határőrizet megerősítéséről beszélt, amikor tompa, pattogó hangokat lehetett hallani, majd Donald Trump a füléhez kapott és a pulpitus mögé bukott. Gyakorlatilag centimétereken múlt a volt elnök élete – áll az M1 riportjában. A volt elnök csodával határos módon túlélte a támadást, egy ember viszont meghalt. 

Közben előkerültek azok a felvételek, amik a középiskolai diplomaosztó ünnepségen készültek az elkövetőről. Egyelőre a hatóságok nem találtak fenyegető írásokat Thomas Crooks oldalain. Egy félautomata fegyverrel lőtt rá az elnökjelöltre, amit az édesapja vett neki. Crooks ismerősei azt mondták, a fiú nagyon jó tanuló volt, de nem voltak barátai, sokat csúfolták, kiközösítették. 

Személyes kapcsolatom nem volt vele, de azt láttam, hogy mindig egyedül volt.

 "Rendszeresen zaklatták, és folyamatosan kiközösítették” – mondta egy volt osztálytársa, hozzátette, Crooks mindig egyedül ebédelt. A férfi már sokaknak gyanús volt, és ezt jelezték is a titkosszolgálat embereinek. 

trump, merénylet jelkép
Fotó: REBECCA DROKE / AFP

Egy szemtanú megszólalt az M1-nek. 

Hallottam a lövéseket, azonnal tudtam, hogy valami nincs rendben.

 "Megragadtam az édesanyámat, és futni kezdtünk. Nem sokkal ezután mindenki a földre feküdt, mi is ezt tettük, majd a testemmel próbáltam védeni az anyámat” – magyarázta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről