Tomboló ünnepléssel fogadták a bekötött füllel érkező, a merényletet túlélő Donald Trumpot - videó

Milwaukee, 2024. július 16. Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (b) és alelnökjelöltje, J. D. Vance ohiói szenátor a republikánusok elnökjelölő országos gyűlésén a Wisconsin állambeli Milwaukee Fiserv Forum sportcsarnokában 2024. július 15-én.
Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Vágólapra másolva!
Donald Trump volt amerikai elnök a Milwaukee-ban tartott Republikánus Nemzeti Kongresszuson lépett először a nyilvánosság elé azóta, hogy túlélte a hétvégén az ellene elkövetett merényletet. Trump hétfőn a rendezvényen hivatalosan is bebiztosította a republikánus jelöltséget: ő a republikánusok elnökjelöltje.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról már az Origo is beszámolt, súlyos merényletet követett el egy fiatal férfi Donald Trump volt amerikai elnök ellen múlt szombaton egy nagygyűlésen. A merényletet Trump túlélte, óriási szerencséje volt, a füle sérült meg.

A szerencsén múlt az élete

Az orvos a kórházban azt mondta, hogy soha nem látott még ilyet, csodának nevezte

mesélte vasárnap Trump, miközben a wisconsini Milwaukee-ba tartott a héten tartandó Republikánus Nemzeti Konvencióra. Mint kiderült, a kongresszusra szánt beszédét átírta, tervei szerint egy olyan szöveggel készül, mellyel egyesíteni kívánja az országot. A Mandiner szerint Trump azt is elmondta, hogy 

csakis a szerencsének vagy az Istennek köszönheti, hogy még életben van. Ugyanis ha egy pillanatra nem fordítja kissé jobbra a fejét, hogy elolvasson egy illegális bevándorlásról szóló táblázatot, az őt súroló golyó halálos lett volna. 

trump, merénylet jelkép
A lövés és a sokk ellenére, megmutatta a közönségnek, hogy jól van. Fotó: REBECCA DROKE / AFP

Először jelent meg nyilvánosan a merénylet után

Az Origo is megírta, hogy Donald Trump a hétvégén Milwaukee-ban tartott republikánus nemzeti kongresszuson lépett először a nyilvánosság elé azóta, hogy a hétvégén rálőttek.

A közönség soraiban hangos éljenzés tört ki, amikor Trump, fülén kötéssel a helyére tartott. 

A Fox News beszámolója szerint a volt amerikai elnök végül Lee Greenwood híres dalára, a "God Bless the USA"-ra (Isten áldja Amerikát!) lépett be az arénába, és a jelenlévők óriási ovációval fogadták.

Hivatalosan is ő az elnökjelölt

Trump hétfőn a rendezvényen hivatalosan is bebiztosította a republikánus jelöltséget: ő a republikánusok elnökjelöltje. A volt elnök meghozta a várva várt döntést az alelnök-jelöltről is, és JD Vance ohiói szenátort választotta alelnök-jelöltnek.

Trump várhatóan csütörtök este beszéddel zárja a konvenciót, és a pennsylvaniai merénylet után, amiben egy ember meghalt és ketten megsérültek, várhatóan új hangsúlyt fektet majd az egység hangsúlyozására.

trump
Donald Trump már jól van. Fotó: Getty Images via AFP

Donald Trump elleni merényletkísérlet világosan megmutatta az amerikai elnökjelölt valódi énjét. Ahogyan ő viselkedett ebben a válságos és egyben drámai pillanatban, az mára a történelem része lett. Olyan szintű bátorság, mint amit ő mutatott, olyat nagyon ritkán látni vezető politikusoktól, sőt igazán nem is volt példa arra eddig, hogy egy merényletkísérletet követően valaki ennyire képes legyen megőrizni a hidegvérét. 

Minden eddigi fontos információt a merényletről ITT olvashat el!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről