A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Etiópiában több tucat ember halt meg földcsuszamlásokban

Vágólapra másolva!
Helyi tisztségviselők szerint legalább 50 ember halt meg a dél-etiópiai földcsuszamlásokban.
Vágólapra másolva!

Legalább 50 ember meghalt a dél-etiópiai földcsuszamlásokban -  írja a BBC.

A két katasztrofális eseményt az idézte elő, hogy vasárnap este és hétfő reggel heves esőzések voltak a Gofa zóna hegyvidéki részén. A helyi hatóságok kijelentették, hogy a  túlélők keresése nagy erőkkel folytatódik, de a halottak száma még növekedhet. Egy felvételen az látszik, amint több száz ember gyűlik össze a katasztrófa helyszínén, mások pedig kotorásznak a földben, hogy az alatta rekedt embereket keressék. A háttérben egy domboldal látható, ami részben beomlott, és egy hatalmas folt vörös föld került a felszínre.

image

Meskir Mitku, a gofai zóna általános adminisztrátora elmondta, hogy nők, gyerekek és rendőrök is vannak az áldozatok között.

Vasárnap este heves esőzés volt, és néhány ember meghalt egy földcsuszamlásban

- mondta Kassahun Abayneh, a dél-etiópiai regionális állam Gofa körzetének kormányszóvivője.

Hétfő reggel a helyiek, köztük a rendőrök összegyűltek a helyszínen, hogy megmentsék azokat, akiket az első földcsuszamlás elsodort. Ekkor történt a második földcsuszamlás hétfőn, helyi idő szerint délelőtt 10 óra körül, melyben az ott összegyűltek vesztették életüket.

– mondta az AFP hírügynökségnek.

Gofa a Déli Nemzetek, Nemzetiségek és Népek Régiója (SNNPR) néven ismert terület része, amely körülbelül 320 kilométerre délnyugatra található a fővárostól, Addisz-Abebától. Ez a régió az ország azon területei közé tartozik, amelyeket az elmúlt hónapokban különösen heves esőzések és áradások sújtottak.

A földcsuszamlások és árvizek sajnos nem ritkák az ország ezen részén. 2016 májusában legalább 50 ember vesztette életét az ország déli részén heves esőzéseket követő áradásokban és földcsuszamlásokban. Etiópia az időjáráson kívül is sok egyéb komoly problémával küzd, a helyi hatóságok szerint július óta több mint 225 ember halt éhen Etiópia aszály és háború sújtotta Tigré tartományában.

Számos tényező járul hozzá az áradásokhoz, de az éghajlatváltozás okozta melegedő légkör valószínűbbé teszi a szélsőséges csapadékot. A világ már körülbelül 1,2 Celsius-fokkal felmelegedett az ipari forradalom óta, és ezen folyamat folytatódni fog, amennyiben a kormányok nem csökkentik jelentősen a kibocsátást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!