A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Medvék szorultak egy kocsiba, óriási kárt okoztak

Vágólapra másolva!
Miután bemásztak a járműbe, nem tudtak kiszállni abból, csapkodtak összevissza.
Vágólapra másolva!

Tönkretett egy autót egy fekete medve és a bocsa Connecticutban. A járműben rekedt állatok ijedtükben csak csapkodtak - írja az AP.

Hangosan szólt a zene és a duda, míg az autón kívül egy másik bocs szaladgált riadtan. 

Egy hét alatt három olyan dolog történt medvékkel Connecticutban, amikről az állam környezetvédelmi minisztériuma nyilvánosan írt. Ez egy újabb jele annak, hogy egyre több a fekete medve. Szombaton egy nő arról számolt be, hogy megharapta egy állat egy udvarban Cheshire-ben. Az illető könnyű sérüléseket szenvedett, nem fogadta el a kezelést - közölték a hatóságok. A rendőrök elaltatták a medvét, vizsgálják.

Vasárnap egy csaknem 230 kilós fekete medvét ütött el egy autó Torrington egyik autópályáján.

Míg az Egyesült Államok nyugati részében már régóta törnek be medvék autókba, otthonokba, néhány évtizeddel ezelőtt Connecticutban még nagyon ritkák voltak az ilyen esetek. Manapság azonban egyre több hasonló történetről lehet hallani. Júniusban valaki agyonlőtt egy medvét, azt mondta, önvédelemből tette. Tavaly egy állat berontott egy pékségbe Avonban, megijesztette az alkalmazottakat, mielőtt elment, elfogyasztott 60 muffint

Mindig zárják be az autójukat, és ne hagyjanak elő ételt 

- mondta Ethan Van Ness, a környezetvédelmi minisztérium vezető tanácsadója. Állami tisztviselők szerint a medvék az 1980-as években kezdtek visszatérni a régióba, számuk egyre nő. 

A becslések szerint jelenleg 1000-1200 medve él Connecticutban.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Skóciában található Five Sisters Zoo fogadta be az ukrán állatkert Yampil nevű ázsiai fekete medvéjét, aki eredetileg az ukrajnai Donyeck régió állatkertjében élt. 

Egy megdöbbentő felvételen látható az a pillanat, amikor egy fekete medve elindult egy rollerező gyerek felé, szerencsére azonban egy arra járó férfinak sikerült elijesztenie az állatot. Az eset Kanadában történt. Valószínűtlen helyen kaptak rajta egy fekete medvét a szunyókáláson: egy fehérfejű rétisas fészkében. A kutatók egy alaszkai katonai bázison lévő sasfészek felmérése közben bukkantak rá az alvó állatra.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!