A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A finnek újranyithatják az Oroszországgal közös határszakaszt

Vágólapra másolva!
Az átmeneti - egy évre szóló - határzár értelmében a finn határőröknek joguk lesz a határátkelőknél azonnal elutasítani a menedékkérelmeket.
Vágólapra másolva!

Finnország megnyithatja az Oroszországgal közös határt, amikor az biztonságossá válik - mondta Mari Rantanen, finn belügyminiszter a Lenta.ru cikke szerint.

A határátkelőhelyek akkor nyílhatnak meg újra, amikor a hatóságok úgy ítélik meg, hogy az biztonságos

 - mondta, megjegyezve, hogy a finn hatóságok továbbra is rendszeresen értékelik a helyzetet. 

Július 12-én a finn parlament támogatta a menekültek menedékjogának megtagadásáról szóló törvényt

A finn határőröknek egy pénteken jóváhagyott új törvény értelmében joguk lesz feltartóztatni és visszafordítani azokat az illegális bevándorlókat, akik Oroszország felől akarnak belépni az országba. Petteri Orpo finn kormányfő a parlamenti szavazás utáni sajtótájékoztatóján elmondta: 

Erőteljes üzenetet küldünk Oroszországnak és a szövetségeseinknek arról, hogy Finnország gondoskodik a saját és az Európai Unió határának biztonságáról

 - mondta a kormányfő. Az átmeneti - egy évre szóló - hatályú jogszabály értelmében a finn határőröknek bizonyos körülmények között joguk lesz a határátkelőknél azonnal elutasítani a menedékkérelmeket. Gyerekek, mozgássérültek és bármilyen egyéb szempontból kiszolgáltatott helyzetűnek számító bevándorlók esetében a határőröknek nem lesz ilyen felhatalmazásuk.

Számos jogvédő és jogi szakértő szerint a törvény azonban nincs összhangban a finn alkotmány rendelkezéseivel és az ország nemzetközi jogi vállalásaival. 

Ahogy az Origo is beszámolt róla, üzent Finnország az oroszoknak a balti határokkal kapcsolatban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!