Több évtizede történt gyilkosságot oldottak meg az utcáról összeszedett rágóval

Vágólapra másolva!
1980-ban, egy 19 éves lány az egyeteme közelében lévő erdőbe indult futni. Nem tudott róla, de egy férfi is követte, aki később brutálisan bántalmazta, majd halálra verte őt. A férfi úgy tűnt megúszta a gyilkosságot, ugyanis a nyomozók évtizedeken keresztül nem találtak olyan nyomokat, amik elvezették volna őket a gyilkoshoz. Azonban 2021-ben megtörtént az áttörés, amikor az egyik nyomozó által korábban megtalált rágó elvezetett a gyilkosig.
Vágólapra másolva!

Barbara Mae Tucker a Mt. Hood Community College hallgatója volt. A 19 éves lány 1980. január 15-én az egyeteme közelében lévő erőben futott, mikor egy ismeretlen férfi végzett vele. 

Egy szemtanú látta Barbaraát a végzetes estén az erőben futni, majd sikoltozásra lett figyelmes. A nő elmondta a rendőröknek, hogy a lány véres arccal, földön fekve próbált meg kiszabadulni a férfi karjai közül. Egy másik szemtanú pedig arról számolt be, hogy a gyilkosság előtt észrevett egy férfit, aki a fiatal lányokat figyelte a bokrok mögül. 

Barbara holttestét másnap az egyeteme közelében találták meg az órára érkező diákok.

A boncoláskor az orvosszakértő megállapította, hogy a lányt brutálisan megerőszakolták és gyilkosa halálra verte

Ezután az ügy kihűlt, ugyanis nem voltak olyan bizonyítékai a nyomozóknak, amik elvezették volna őket a gyilkosig. Azonban a DNS-technológia fejlődése miatt, 2000-ben újra elővették az ügyet és a boncolás során vett DNS mintákat elküldték elemzésre a rendőrség laborjába, ahol azokból egy DNS-profilt készítettek. 

Ezután egészen 2021 márciusáig kellett várni, amíg megszületett az ügyben az áttörés. 

image

Akkor bukkantak rá a nyomozók, Robert Plymptonra, akinek megegyezett a DNS-e Barbara testén talált nyomokkal. 

Ekkor kezdték el megfigyelni Robertet. A férfi rendszeresen az utcára köpte a használt rágógumijait, amiket a nyomozók összegyűjtöttek, hogy össze tudják vetni a holttesten talált DNS-ekkel.

Egy nap a kerületi ügyészség egy közleményt adott ki, miszerint, 

A laboratórium megállapította, hogy a rágógumi DNS-profilja megegyezik Barbarán talált DNS- el

Robertet ezért 2021. június 8-án tartóztatták le, 60 éves korában. A férfiról ekkor derült ki, hogy korábban már volt dolga a rendőrökkel. 

1985-ben – öt évvel Barbara meggyilkolása után- a férfit emberrablás miatt ítélték el. 30 napot töltött a Multnomah megyei börtönben.

Az 1997-es szabadulása után is folytatta a bűnöző életét. Egy férfi és egy nő megerőszakolásával vádolták meg, majd végül ejtették ellene a vádakat, mivel nem találtak elég bizonyítékot az ügyben. 

Barbara meggyilkolásával kapcsolatban Robertet bíróság elé állították. A tárgyalások közel két hónapig tartottak, 2021. február 26-tól egészen március 15-ig. 

Amy Baggio bíró, a férfit bűnösnek találta Barbara Mae Tucker meggyilkolása miatt. 

Plymptont nemi erőszakért azért nem ítélték el, mert az orvosszakértő ugyan megállapította, hogy áldozatát megerőszakolta a kegyeleten gyilkos, viszont az ügyészek nem tudták egyértelműen megállapítani, hogy a nő életben volt, mikor a nemi erőszak történt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről