A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Két gyereket leszúrt, többeket súlyosan megsebesített egy 17 éves ámokfutó egy Taylor Swift témájú táncórán

Southport, késelés
Helyszínelők a Southport-i ámokfutás helyszínén
Fotó: AFP/Darren Staples
Vágólapra másolva!
Két halálos áldozata is van az északnyugat-angliai Southportban hétfőn történt késelésnek. Kilencen kerültek kórházba, közülük hat gyerek és két felnőtt állapota válságos.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo többször is beszámolt róla, az angliai Southportban egy őrjöngő férfi késsel támadt a gyerekekre egy kisgyerekeknek tartott rendezvényen. A Merseyside Police tájékoztatása szerint 

két gyerek a helyszínen meghalt, és kilenc további megsebesült, köztük hatan súlyosan, valamint két felnőtt is kórházba került, szintén válságos állapotban.

A késelés a Hart Space néven ismert, gyermekek és felnőttek számára kialakított közösségi központban történt, egy 6-11 év közötti gyerekek számára meghirdetett, Taylor Swift témájú tánc-, jóga- és karkötőkészítő rendezvényen. Körülbelül 25 gyerek volt az eseményen - néhányan a szüleikkel.

Elfogták az elkövetőt

A hatóságok az ügyben őrizetbe vettek egy Cardiffban született, de a lancashire-i Banksban élő 17 éves fiút gyilkosság és gyilkossági kísérleti gyanújával. A gyanúsítottnál egy kést is találtak. 

A rendőrség szerint ugyan a tett indítéka nem világos, az esetet egyelőre nem kezelik terrorcselekményként.

 Hozzátették: a késelés ügyében nem keresnek további személyeket.

A bűncselekmény súlyossága ellenére a feltételezett elkövető tinédzser neve titokban marad, mert a törvények megóvják a vele egykorúak személyazonosságát a nyilvánosság előtt.

"Egy 10 és 17 év közötti, bűncselekménnyel vádolt gyermek kilétét a bíróságon kívül nem hozzák nyilvánosságra" - jegyzi meg a CPS honlapja. Ez a védelem kiterjed a fiatal nevére, címére, iskolájára és minden olyan információra, amely megkönnyítheti a személy azonosítását. Névtelenségüket a jogi eljárás során végig megőrzik, bár a sajtó harcolhat azért, hogy az ügy lezárása után megismerje a részleteket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!