A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Egy hétig bolyongott egy nő az erdőben Hargita megyében

Vágólapra másolva!
A 43 éves asszony a Libán tető térségében tűnt el, szerdán találták meg.
Vágólapra másolva!

Egy hétig bolyongott egy nő az erdőben Hargita megyében, aki a Libán tető térségében tűnt el múlt héten. A rendőrség arról számolt be csütörtökön, hogy a 43 éves asszonyt a gyergyóújfalvi kőbánya közelében találták meg, állítása szerint végig az erdőben volt - írja a maszol.ro.

Szerdán este fél nyolc körül a gyergyószentmiklósi rendőrség munkatársai azonosítottak egy július 17-e óta eltűnt személyt.

"A nő a rendőröknek elmondta, hogy önként távozott, és hogy egész idő alatt az erdőben volt” - áll a rendőrség közleményében. Őket a nő öccse értesítette az eltűnés napján, mint mondta, testvére kora reggel távozott egy, a Libán tetőn található nyaralóból. 

A keresést azonnal megkezdték, országos körözést adtak ki. 

A hegyimentők is bekapcsolódtak a munkába, drónnal és kutyákkal kutattak az asszony után, akit

 a mentősök végül kórházba szállítottak.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, egy héten át több mint hetvenen kutattak egy eltűnt kaliforniai férfi után az Egyesült Államokban. Mint kiderült, ahhoz képest, hogy hat napon át semmit nem evett, meglepően jó állapotban került elő - írta az AFP hírügynökség.

Órákig bolyongott januárban egy idős nő Pákozdon az erdőben, mire megtalálták. Egy szabadnapos rendőr házőrző kutyája ugatni kezdett, ezért a rendőr kiment, hogy megnézze, mi történt. Akkor látta meg a hölgyet, aki kétségbeesetten bolyongott a sötét erdőben, hiszen a fagyhalál fenyegette.

Júniusban is eltévedt egy férfi a kaliforniai hegyekben, Lukas McClish 10 napig bogyókon élt. Senkit nem értesített a tervezett háromórás túrájáról, amely több mint egyhetes megpróbáltatássá vált. Mint mondta, a csizmájából itta az esőt.

Egy nadrág volt rajtam, a túracipőm és egy sapka. Volt nálam egy zseblámpa és egy összecsukható olló, nagyjából ennyi

- mondta egy televíziós interjúban. McClish, aki tapasztalt túrázónak számít, tereprendezéssel foglalkozik az erdőtüzek sújtotta területeken. Maga is megdöbbent, hogy ilyen gyorsan eltévedt. A szülei akkor ijedtek meg, amikor június 16-án, öt nappal az indulása után nem ment hozzájuk Apák napját ünnepelni. 10 napot, kilenc éjszakát töltött azzal félmeztelenül, hogy táplálékot keressen magának. Erdei bogyókat evett, vizes leveleken aludt, és körülbelül 11 kg-ot fogyott.

Gondoskodtam arról, hogy minden nap megigyak 4-5 l vizet, de a vége felé már éreztem, hogy a szervezetemnek szüksége van valamiféle táplálékra is

- magyarázta. A nyolcadik napon már majdnem kihűlt, és lecsúszott egy szikláról. Ezért úgy döntött, onnantól kiabálni fog, hátha valaki meghallja. Egy drón és egy kutya segítségével sikerült megtalálniuk a rendőröknek, meglepő módon csak egy éjszakát kellett a kórházban töltenie. Amikor meglett, a szülei a Big Basin Redwoods State Park szélén várták.

Követett egy puma, de tartotta a távolságot, klassz volt. Azt hiszem, valaki csak figyelt rám.

- mondta a férfi, aki az ötödik napon már aggódni kezdett. 

Egy Sydneyből eltűnt 18 éves fiú pedig két hónapon át vándorolt egy bozóterdőben. A zavarodott és lesoványodott, piócákkal és szúnyogcsípésekkel teli Matthew Allenre túrázók találtak rá. A tizenéves olyan gyenge volt, hogy helikopterrel mentették ki a járhatatlan vidékről. A 185 centiméter magas fiatal negyven kilogrammra fogyott, lábát és karját égési sérülések borították. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!