A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
Vágólapra másolva!
A 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal ellen kezd Fucsovics Márton a párizsi olimpia tenisztornáján.

A csütörtöki sorsoláson kiderült, hogy a világranglistán 83. Fucsovics az első fordulóban a spanyol sztárral csap össze, aki már 14-szer diadalmaskodott az olimpiai tenisztornának is otthont adó Roland Garroson. 

A mérkőzés győztese minden bizonnyal a 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes Novak Djokoviccsal mérkőzhet meg a második fordulóban, amennyiben a szerb sztár legyőzi az ausztrál Matthew Ebdent.

Fucsovics Márton kőkemény sorsolást kapott
Fotó: AFP/Sebastien Bozon

„Vegyes érzések vannak bennem. 

Kaphattam volna könnyebb sorsolást is, ugyanakkor még sosem játszottam Nadallal, és talán ez az utolsó lehetőségem, hogy megmérkőzzek vele, ráadásul éppen a Roland Garroson. Nyerni megyek ki a pályára, ő már nincs a legjobb formájában, én most kezdek visszajönni, úgyhogy akár meg is lephetem őt"

 - mondta a nyíregyházi teniszező, aki a hír hallatán a Nadalhoz hasonlóan balkezes Velcz Zsomborral folytatta a csütörtöki edzését.

A 32 éves Fucsovics Márton kifejtette, egy hete kezdte újra a tréningeket, már kilencvenszázalékos állapotban van a sérült keze, és nagyon motivált az olimpia előtt.

A mezőny másik magyarja, az ATP-rangsorban 49. és jelenleg még Umagban szereplő Marozsán Fábián a francia Ugo Humbert-rel (15.) találkozik a szombaton és vasárnap sorra kerülő nyitókörben.

Párosban Fucsovics és Marozsán a holland Tallon Griekspoorral és Wesley Koolhoffal száll szembe, és továbbjutás esetén a spanyol szuperduó, Nadal és a háromszoros GS-győztes Carlos Alcaraz várhat rájuk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!