Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc

Meghalt egy fiú, miután a hőségben indult el túrázni az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Egy 10 éves fiú meghalt Arizonában, miután a South Mountainnél túrázott a rendkívüli hőségben. Az eset után a helyi hatóságok figyelmeztetést adtak ki a drasztikus melegben történő túrázás veszélyei kapcsán.
Vágólapra másolva!

Az őrmester elmondása alapján a csapatokat helyi idő szerint kedden, nem sokkal délután 15 óra előtt hívták ki Phoenix déli részén található South Mountainhez.
A hatóságok szerint 

egy fiú rosszul lett a hőségben túrázás közben.

Egy helikopter hozta le a gyereket a hegyi túraösvényről, majd kórházba szállították.

A tűzoltók azt mondták, hogy az első jelentések szerint a fiú több órán át, valószínűleg már a délelőtti órákban az ösvényen volt, mielőtt a csapatokat hívták.

A rendőrség frissített közleményében azt írta, hogy a fiút kritikus állapotban szállították kórházba, és később meghalt. A rendőrség azt közölte, további nyomozást folytatnak a balesettel kapcsolatban - írja a Fox News.

Arizonát - és az Egyesült Államok nagy részét - nagyon magas hőség sújtja. Az Országos Meteorológiai Szolgálat illetékesei szerint Phoenixben "súlyos időjárási riasztás" van érvényben a nagy hőség miatt. A legmagasabb hőmérséklet kedden elérte a 45 fokot, ami 6 fokkal magasabb az átlagnál.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről