A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Játszóteret bombázott a Hezbollah, gyerekek is meghaltak

Vágólapra másolva!
Legalább 10 ember, köztük több gyerek halt meg szombaton, miután Izrael északi részét a Hezbollah rakétával támadta. A rakéta a Golán-fennsíkon fekvő Majdal Shams városában egy játszótéren és egy focipályán csapódott be. Ez volt október 7. óta a leghalálosabb Izrael elleni támadás.
Vágólapra másolva!

A  szombati támadásban több mint egy tucatnyian megsebesültek. Az izraeli vezetés azonnal összegyűlt az eset kapcsán. 

A KGOU szerint 

a halálos áldozatok száma valószínűleg emelkedni fog, mivel a sebesültek egy része súlyos állapotban került a közeli kórházakba.

Israel Katz külügyminiszter megbeszélést folytatott a halálos támadásról Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel, és kijelentette, hogy „a Hezbollah átlépett minden vörös vonalat”, és hogy Izrael most „teljes háborúval néz szembe” a libanoni terroristákkal - írja a New York Post.

„Nincs kétségem afelől, hogy meg fogjuk fizetni az árát” - mondta, hozzátéve, hogy a Hezbollah még nagyobb árat fog fizetni tetteiért. Katz azt állította, "amikor Izrael megtorlást hajt végre, az Egyesült Államok és Európa „teljes támogatását” fogja élvezni."

A Hezbollah tagadta a támadás elkövetését,

 mondván, hogy „semmilyen kapcsolatban nem áll az incidenssel, és kategorikusan tagad minden hamis vádat”. 
Az Izraeli Védelmi Erők közleményt adtak ki, amelyben az Irán által támogatott csoportot tették felelőssé, amely azóta lövöldöz rakétákkal Izrael északi határa fölött, hogy a Hamász elleni háború a terrorszervezet Dél-Izrael elleni október 7-i brutális támadása után kezdődött.
 

Más fejleményekben Izrael ismét figyelmeztette a Gázai övezet déli részén fekvő Khan Júnisz városában élő palesztinokat, hogy szombaton evakuálják a katonai létesítmények és a Hamász lehetséges terrorista sejtjei elleni fegyveres rajtaütések előtt.

Az Origo korábban arról számolt be, hogy a Hezbollah korábban Ciprust is megfenyegette.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!