Joe Biden először szólalt meg visszalépése óta - a demencia jeleit mutatja az orvosok szerint

Fotó: Getty Images/2022 Getty Images/Alex Wong
Vágólapra másolva!
Joe Biden elnök beszéde után több orvos is megosztotta véleményét a Fox News Digitallal az elnök beszéde alapján az egészségi állapotáról. Egyértelműen a demencia jeleit mutatja az orvosok szerint.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról az Origo korábban már beszámolt, folyamatos botrányok kísérték a visszalépett Joe Biden elmúlt több mint három és fél éves tevékenységét. Sokan már Biden megválasztásakor is csalásról beszéltek, majd pedig következtek fiának botrányai. Bidenhez köthető az is, hogy több százezer illegális migránst engedett be az Egyesült Államokba. Mindezek mellett az amerikai elnök szellemi és fizikai leépülése nem most kezdődött.

Először szólalt meg: a generációváltással indokolja visszalépését

Most a Fox News írt arról, hogy a generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében. A Fox News cikkből viszont kiderül, hogy az orvosok egészen máshogyan látják az elnök állapotát, sőt aggasztónak találják. 

Az elnök viszonylag röviden beszélt a visszalépéséről és az elnökségből hátralévő időről, ráadásul nem említette a közelmúltban elszenvedett COVID-19-fertőzését, a kognitív egészségével kapcsolatos folyamatos aggodalmait, vagy a Donald Trump volt elnök elleni közelmúltbeli merényletet.

Ismét Kamala Harrist támogatta beszédében

Biden a beszédében azt mondta:

"úgy döntöttem, hogy a visszalépés legjobb mód, és ha átadom a stafétát a fiatalabb generációnak, mert ez a legjobb módja a nemzet egyesítésének" - fogalmazott az elnök a mintegy tízperces, az országos televíziókban is közvetített megszólalásában. A visszalépéséhez vezető, elmúlt hetekben történtekkel kapcsolatban kijelentette, hogy világossá vált számára, hogy egységre van szükség a pártjában. Hangsúlyozta, hogy a második elnöki ciklusra is voltak tervei, de megfogalmazása szerint semmi, a személyes ambíció sem lehet fontosabb a demokrácia megmentésénél. Joe Biden ismét támogatásáról biztosította alelnökét, Kamala Harrist mint elnökjelöltet, akit tapasztaltnak, keménynek és a posztra alkalmasnak nevezett.

Az orvosok aggasztónak tartják az állapotát

Joe Biden elnök beszéde után több orvos is megosztotta véleményét a Fox News Digitallal az elnök beszéde alapján vélt egészségi állapotáról.

Dr. Marc Siegel, a NYU Langone Medical Center klinikai orvosprofesszora és a Fox News orvosi munkatársa megjegyezte, hogy Biden szerda este mintha súgógépről olvasott volna, ahogy gyakran teszi. Biden még így is tévesztett pár szót, Siegel ennek ellenére inkább az elnökön nem látható érzelmek hiánya miatt aggódik. 

Dr. Robert Lufkin, egy kaliforniai orvos, az UCLA és az USC orvosi egyetemi professzora szerint korábbi megjelenései során Biden a "kognitív hanyatlás" jeleit mutatta.

A korábbi előadásaiban szereplő megállapításoknak számos oka lehet, beleértve az alváshiányt, a szedációt, az anyagcsere-rendellenességeket vagy akár a neurodegeneratív betegségeket is.

Lufkin egyetértett azzal, hogy a beszédét súgógépről olvasta fel, és ennek tudható be, hogy az elnök keveset tévesztett, könnyebben beszélt.

Joe Biden Fotó:  Getty Images/ Alex Wong

Dr. Earnest Lee Murray, a tennessee-i Jackson-Madison Megyei Általános Kórház igazgatótanácsának okleveles neurológusa szerint az elnök időnként küzdött a súgógépről való olvasással.

Az egyszerű szövegrészek olvasása nehézkessé válik a demenciában szenvedő betegeknél

- mondta a Fox News Digitalnak, általánosságban véve szakmai véleményt az ilyen esetekről. A demens folyamatban szenvedő betegeknek jelentős nehézségeik vannak a többfeladatos munkavégzés során" - mondta Murray ismét általánosságban.

"Gyanítom, hogy az az elnökjelöltség miatti stressz még rosszabb napi kognitív teljesítményhez vezetett" - mondta. 

A Fox News Digital korábbi megkereséseire reagálva a Fehér Ház sajtóirodája kijelentette, hogy „az egészségi állapot nem volt tényező” az elnök azon döntésében, hogy kilép a 2024-es versenyből. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!