A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Itt az első felmérés Joe Biden visszalépése után: Donald Trump megverné Kamala Harrist

TRUMP, Donald
Fotó: MTI/EPA/Justin Lane
Vágólapra másolva!
Hivatalosan az augusztusi jelölőgyűlésen válhat a demokraták elnökjelöltévé Joe Biden alelnöke.
Vágólapra másolva!

24 órával azután, hogy Joe Biden kiszállt az amerikai elnökválasztási versenyből, a Morning Consult közzétett egy 4000 amerikai megkérdezésével készült felmérést. Ez az első, amelyet azt követően végeztek, hogy Joe Biden július 21-én bejelentette visszalépését az amerikai elnökválasztási kampánytól. Így, ha a választást ezen a héten tartanák, Donald Trump a szavazatok 47 százalékával nyerne, míg Kamala Harris 45 százalékot kapna. Ez a különbség némileg csökkent a Joe Biden bejelentését megelőző Harris-Trump párharcra vonatkozó becslésekhez képest - írta a Le Figaro.

A jelenlegi amerikai elnök sikertelen vitája után hat ponttal maradt le Trump mögött Biden. Egyébként már akkor több közvélemény-kutatás is igyekezett felmérni Harris esélyeit Trumppal szemben. Az ABC televízió szerint Harris a szavazatok 42 százalékát szerezte volna meg, míg Trump 46 százalékot kapott volna. A mostani új felmérés tehát a két jelölt közötti távolság csökkenését mutatja. Harris sokkal jobban teljesít, mint Biden, különösen a feketék körében (54 százalék a jelenlegi elnök 39 százalékával szemben), és a férfiak körében megfeleződött Trump előnye (-12-ről -5-re), sőt a nők körében is utolérte őt (-2-ről 0-ra).

Egy másik, hétfőn készült PBS News/NPR/Marist felmérés szerint Kamala Harris egy százalékponttal van lemaradva Donald Trump mögött. Az esetleges harmadik párti vagy független jelölteket is figyelembe véve Trump és Harris ebben a felmérésben holtversenyben 42 százalékon áll.

Július elején még 11 százalékpont előnyt mértek Trumpnak Harissal szemben.

 Július 10-e után elkezdett szűkülni a köztük lévő különbség, 5 százalékpontra csökkent Trump előnye, majd július 20-a után 2-4 százalékpontos Trump előny látható. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!