A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Kalifornia hetedik legnagyobb erdőtüze pusztít jelenleg az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Óriási erdőtűz pusztít Kaliforniában, amelynek mérete több mint kétszeresére nőtt 24 óra alatt. Eddig 350 ezer hektár égett le és négy megyére terjed ki jelenleg.
Vágólapra másolva!

Tűzoltók ezrei jelenleg is harcolnak az Észak-Kaliforniában pusztító tűzvész ellen, amely a szélsőséges időjárási viszonyok miatt keletkezhetett és jelenleg a hetedik legnagyobb tűzvészként tartják számon, olvasható a The Guardian-on megjelent cikkben.

A Sacramento állam fővárosától mintegy 144 kilométerre északra elterülő parkban keletkezett tűz az elmúlt 24 óra leforgása alatt több mint kétszeresére nőtt, eddig több mint 350 000 hektárt terület égetett le – körülbelül akkora, mint Los Angeles. Jelenleg négy megyére terjedt ki: Butte, Plumas, Shasta és Tehama.

Tűzoltó küzd a lángok megfékezésén a kaliforniai Tehama megyében 2024. július 28-án - Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo

A kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi osztály, a Cal Fire szerint:

Ez a tűz mindenkit meglepett a robbanásszerű növekedésével

– mondta Jay Tracy, a park tűzoltóparancsnokságának szóvivője. 

A régióban hűvösebb hőmérséklet és párásabb levegő várható, ami potenciálisan elősegítheti a tűz terjedésének megfékezését. A hatóságok újraértékelték a tűz által okozott károkat, és arról számoltak be, hogy eddig 66 építmény semmisült meg, emberek ezrei vannak veszélyben. Halálesetről nem számoltak be.

Erősítésre váró tűzoltók a kaliforniai Tehama megyében 2024. július 28-án.  Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo

A mostani tűzvész intenzitása és gyors terjedése arra késztette a tűzoltóság illetékeseit, hogy összehasonlítsák a 2018-as katasztrofális tűzvésszel, amely a közeli Paradise-ban történt, 85 embert halálát okozta és 11 000 otthont pusztított el. A Paradise-ban történt eset Kalifornia leghalálosabb tűzvészévé vált. Paradise ismét kiürítési parancsot kapott, mint számos más közösség.

 Minden rendelkezésre álló eszközt bevetünk az életek és a vagyon védelmére, miközben tűzoltó- és katasztrófaelhárítási csapataink éjjel-nappal dolgoznak a kihívást jelentő tüzek leküzdésében

– nyilatkozta a Kalifornia kormányzója.

 

A Sacramento Bee szerint a parkban keletkezett tüzet gyújtogatás okozta, miután a hatóságok szerint egy Ronnie Dean Stoutként azonosított férfit láttak szerdán Chico közelében egy szakadékba lökni egy égő autót.

 A rendőrség tájékoztatása szerint a férfit csütörtökön elfogták, miután a tűz terjedése közben másokkal együtt elmenekült a helyszínről. A rendőrség később elfogta, jelenleg letartóztatásban van. 

A 2018-ban történt tűzeset jelentős anyagi károkat okozott Kaliforniának, hatalmas pusztítást hagyva maga után. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!