Kamion és busz ütközött frontálisan Bolíviában, sokan meghaltak - videó

Vágólapra másolva!
Legalább 22 ember meghalt és legalább 16 megsérült abban az autóbusz-balesetben, amely szombat este történt a Bolíviát Észak-Chilével összekötő főútvonalon, Santiago de Callapa mellett - közölték vasárnap a dél-amerikai ország hatóságai.
Vágólapra másolva!

A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetet egy kamion okozta, amely 

az útszakaszon érvényes tiltás ellenére előzésbe kezdett, majd összeütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő turistabusszal. 

Legalább 22 ember meghalt és hozzátették, hogy eddig 14 holttestet, köztük a busz két sofőrjét tudták azonosítani. A chilei külügyminisztérium közleményben tudatta, hogy a halottak között egy, a sérültek között pedig öt chilei állampolgár van. A rendőrség illetékese azt is elmondta, hogy a közelből a baleset helyszínére érkezett falusi lakosoktól érkezett bejelentés szerint a kamion csempészárut szállított. Ezért a rakományát még a baleseti mentés közben elégették, mivel az érintett útszakasz egyike azoknak a chilei kikötők felé vezető főútvonalaknak, ahol rendszeresen szállítanak csempészárut a sokszor illegális háttérrel üzemeltetett vagy lopott kamionok.

A bolíviai kormány adatai szerint mintegy 1400 ember hal meg évente közlekedési balesetek miatt a dél-amerikai országban, amit azzal magyaráznak, hogy sok esetben történik műszaki hiba, és a sofőrök sem mindig vezetnek az útviszonyoknak megfelelően.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy súlyos buszbaleset történt egy spanyolországi alagútban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!