Ekkora káoszt okoz az informatikai leállás az egyik londoni repülőtéren - videó

Luton,leállás
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Hatalmas káosz van világszerte a Microsoft üzemzavarát követően. A lutoni repülőtér arra kéri az utazókat, vegyék fel a légitársaságukkal a kapcsolatot utazás előtt.
Vágólapra másolva!

Világszerte fennakadásokat okoz az informatikai probléma, melyet vélhetően a Microsoft egyik frissítése okoz. Egyes repülőtereken is kaotikussá vált a helyzet. A Luton repülőtér azt közölte, hogy mivel néhány légitársaság érintett a problémában, így munkájukat manuálisan folytatják, ami lassítja a repülőtéri folyamatokat. 

Tisztában vagyunk a folyamatban lévő globális informatikai problémával, amely egyes légitársaságok esetében hatással van az utasfelvételre és a beszállásra.

 "Extra személyzettel folytatjuk a munkát. Javasoljuk, hogy az utasok tájékozódjanak a légitársaságuknál utazás előtt" - írták az X-en, amiről a Daily Mail számolt be. Az utasok fotókat és videókat is megosztottak az aktuális helyzetről a közösségi oldalakon, amelyen látszik, mekkora fennakadást okoz a reptéri adminisztrációban az informatikai leállás. 

Ahogyan arról már korábban beszámoltuk, az American Airlines egyike volt annak a több nagy amerikai légitársaságnak, amelyek leállást rendeltek el a Microsoft üzemzavarát követően, amely világszerte érintette a vállalatokat. 

A jelenleg érintett légitársaságok közé tartozik a Frontier Airlines, az American Airlines, a United Airlines és az Allegiant Airlines.

Az American Airlines ugyanakkor egyelőre nem erősítette meg, hogy a fennakadás összefüggésben van-e a Microsoft üzemzavarával. Nemcsak az Egyesült Államokban, a tömeges Microsoft-kiesés világszerte káoszt okozott. Járatokat állítottak le, tévécsatornák, repülőterek és bankok függesztették fel működésüket. A Windows számítógépek hirtelen leálltak, a repülőtereken emiatt pedig hirtelen kikapcsoltak a menetrend kijelzőtáblái.

A legnagyobb brit vasúttársaság közölte az utasokkal, hogy „széles körű informatikai problémák” miatt késésekre kell számítaniuk, míg a Ryanair „lehetséges fennakadásokra” figyelmeztetett. 

Az amerikai CrowdStrike kiberbiztonsági vállalat elismerte, hogy cégük a felelős a hibáért. A Sky News brit hírcsatorna nézőinek adás helyett csak egy üzenetet sugárzott reggel, amelyben az állt, hogy 

elnézést kérnek a nézőktől a szolgáltatás „megszakítása” miatt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!