Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Szentté avathat egy 15 éves influenszert a Katolikus Egyház

Fotó: Twitter
Vágólapra másolva!
A videojátékokkal és a csodáival híressé váló „Isten influenszereként” becézett fiú lesz az egyház első y-generációs szentje.
Vágólapra másolva!

Döntés született Carlo Acutis szentté avatásának ügyében: a pápa és bíborosai elfogadták a fiatal olasz fiú kánonba foglalását – írja a Catholic News Agency.

A londoni születésű fiú 9 éves kora óta segített a szegényeknek Milánóban, minden zsebpénzét a rászorulóknak adta, valamint szerény életet élt – például csak egy pár cipője volt, hogy többet segíthessen azoknak, akiknek kevesebb jutott. 

Az „Isten influenszere” becenevet elnyerő fiú 2006-ban, leukémiában halt meg, előtte azonban létrehozott egy weboldalt, amely a világban végbemenő csodákat tartotta számon.

Nevéhez két csoda fűződik: az elsőt 2020-ban fogadta el a katolikus egyház, miután több beszámoló szerint a hozzá való imádkozás meggyógyított egy brazil fiút, aki egy születési hasnyálmirigy-rendellenesség miatt nem tudta megemészteni az ételt. A korábban Halót, Super Mariót és Pokémont előszeretettel játszó Carlo Acutist ekkor avatták boldoggá.

A második csodáját alig pár hete fogadta el Ferenc pápa. Egy Costa Rica-i lány Firenzében biciklibalesetet szenvedett, viszont a fejsérülése meggyógyult, miután az anyja Acutis Assisiben található sírjánál imádkozott a fiúhoz.

Bár Carlo Acutis szentté avatásának idejét még nem tűzték ki,

valószínűleg a katolikus egyház 2025-ös jubileumi ünnepségén kanonizálják.

Ezzel ő lesz az egyik legfiatalabb szent, ráadásul az ő szentté avatási folyamata lehet az egyik leggyorsabb is - írja a Mandiner.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről