A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Késes ámokfutás Angliában: egy gyerek meghalt, többen megsebesültek

Vágólapra másolva!
Az angliai Southport egyik napközis táborában őrjöngő férfi késsel támadt a gyerekekre. Több gyerek is súlyos sérüléseket szenvedett, egy meghalt.
Vágólapra másolva!

A megrázó támadásban több ember, köztük legalább hat gyerek súlyos sérüléseket szenvedett. A helyi fegyveres erők végül őrizetbe vettek egy férfit, akinél lefoglaltak egy kést is.

A helyi mentőszolgálatok tájékoztatása szerint nyolc embert kellett szúrt sebekkel kórházba szállítani.

Helyszínt biztosító rendőr 2024. július 29-én, miután egy férfi nyolc embert megkéselt az északnyugat-angliai Southport Meols Cop középiskolájában. Az áldozatokat kórházakban ápolják, a támadót őrizetbe vették.
Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Azóta az is kiderült, hogy egy gyerek meghalt, illetve úgy tudni, hogy egy Taylor Swift tematikájú rendezvényt tartottak. A Daily Mail azt is írja, hogy 25 gyerek volt a helyszínen. Szemtanúk szerint a tettes egy fekete kapucnis felsőt viselt.

Egy közeli kávézó munkatársa a következőt mondta a MailOnline-nak: 

Azt mondták nekünk, hogy valaki késsel  a kezében őrjöng. Az egész környék le van zárva, rendőrautók mindenhol. A szülők kint állnak és várnak. 

A Merseyside-i rendőrség számos sérültről számolt be, később közölnek majd további részleteket.

Az Alder Hey Children's Hospital gyermekkórház közölte: komoly incidensként kezeli az esetet, és az rendkívüli módon leterheli a sürgősségi osztályát, ezért arra kéri a lakosságot, hogy más egészségügyi okból csak a legsürgősebb esetekben hozzanak be hozzájuk gyerekeket.
 

A múlt héten egy katonát ért több szúrás Angliában, múlt hét csütörtökön pedig öt ember, köztük egy tinit tartóztattak le gyilkossági kísérlet miatt.  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!