A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kigyulladt és felborult egy hatalmas indiai hadihajó

Vágólapra másolva!
Egy indiai hadihajó, a INS Brahmaputra kedden felborult a mumbai haditengerészeti dokkban, miután előző nap tűz ütött ki a hajón. Egy eltűnt tengerészt nagy erőkkel keresnek.
Vágólapra másolva!

Egy 3850 tonnás többfunkciós fregatt, a Brahmaputra-osztály vezető hadihajója jelentős károkat szenvedett és valószínűleg több hónapig nem lesz bevethető - mondta egy neve elhallgatását kérő tisztviselő. 

A hajó a mumbai haditengerészeti dokkban tartózkodott felújítás céljából, amikor kigyulladt és az oldalára borult.

A haditengerészet vezetője, Dinesh Tripathi admirális tájékoztatta Rajnath Singh védelmi minisztert a károkról. Az INS Brahmaputra fedélzetén gyulladt tüzet a hajó legénysége és a kikötőben lévő más hajókról érkező tűzoltók segítségével hétfő reggelre eloltották - áll a haditengerészet közleményében. 

Ezt követően, délután a hajó a bal oldalára borult és minden erőfeszítés ellenére a hajót nem sikerült függőleges helyzetbe hozni. A személyzet minden tagját megtalálták, kivéve egy fiatal tengerészt, akit jelenleg is keresnek

 - áll a közleményben. A haditengerészet vizsgálatot rendelt el az incidens miatt - írja a Hindustian Times.

Korábban arról is írtunk, hogy kigyulladt Kína legfejlettebb hadihajója, pedig a hajóval csak akkor fejezték be a tengeri próbákat és hivatalosan még be sem vették a tengerészetbe.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!