A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kilenc év után előkerült Gizmo, a Las Vegasban eltűnt kiskutya

Vágólapra másolva!
Gizmónak 2015-ben veszett nyoma, amikor a tulajdonosa, Judith Monarrez szüleinek Las Vegas-i házának hátsó udvaráról kiszökött egy meghibásodott kapun keresztül.
Vágólapra másolva!

Judith Monarrez nem akart hinni a szemének és örömkönnyeket hullajtott, amikor e-mailben értesítették: 

Gizmót, a kilenc éve eltűnt kutyáját élve találták meg.

Monarrez a szüleivel élt 2015-ben, amikor az akkor 2 éves Gizmo megszökött egy hibás kapun keresztül Las Vegas-i otthonuk hátsó udvarából, olvasható az APNews-on megjelent cikkben.

Az ezt követő évtized sok változást hozott a most 37 éves Monarrez életében, saját otthonába költözött, mesterdiplomát szerzett angolból, és tanári pályafutását is megkezdte a felsőoktatásban. 

Most Monarreznek azt mondták, hogy egy nő találta meg a most 11 éves kutyát, és elvitte az állatorvoshoz, ahol beszkennelték a mikrochipjét, ami automatikusan e-mailben értesítette.

Az e-mail kézhezvétele után néhány órán belül Gizmo ismét gazdája karjaiban volt.

Monarrez csütörtökön elmondta, hogy Gizmo első hete otthon vegyes érzelmekkel telt. Elmondta, hogy az a kilenc év, amit külön töltöttek, Gizmót is megváltoztatta. A 8 kilós Chihuahua félt az árnyékoktól, a magastól és a madaraktól. Monarrez elmondta továbbá, hogy a kutya mindkét szeme súlyosan fertőzött, és néhány foga hiányzik.

Bár nagyon másképp nézett ki, amikor a szemébe néztem, azonnal tudtam, hogy Gizmo az

- mondta Monarrez, felidézve azt a pillanatot, amikor újra találkoztak az állatorvosi rendelőben. 

Amint kimondtam a nevét, félrehajtotta a fejét, és nem hagyta abba, hogy engem bámuljon. A gazdi és családja most elsősorban Gizmo egészségügyi problémáira fókuszál és igyekeznek megadni neki mindazt a szeretetet, amit 9 éven keresztül nem kaphatott meg.

A kutyák hűsége nem ismer határokat, ha gazdájukról van szó, volt olyan eset, ahol a kutya másfél hónapig őrizte elveszett gazdája holttestét. Ide kattintva pedig megtekintheti, ahogy egy ellopott kutya ismét találkozik gazdájával.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!