A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Ismét támadt a betiltott harcikutya Angliában, súlyosan megsérült egy gyerek

Vágólapra másolva!
Kórházba szállítottak egy 10 éves lányt hétfőn, miután rátámadt egy kutya Dél-Yorkshire-ben. Az állatot alig lehetett megállítani.
Vágólapra másolva!

Három embert letartóztattak Balby városában, miután egy betiltott fajtájú harcikutya rátámadt egy gyerekre egy ház udvarában hétfőn

- írja a Sky News.

A 10 éves kislányt kórházba kellett szállítani, annyira megsérült. Hétfőn délelőtt 10 óra után hívták a rendőröket az ingatlanhoz. 

A kutya az udvarban támadt a gyerekre, egyik oldalról a másikra rángatta a fejét, megharapta a nyakát.

Sérülései úgy tűnik nem életveszélyesek. Az XL bullyk gazdáinak az Egyesült Királyság törvényei szerint regisztrálniuk kell kutyáikat, és szigorú szabályokat kell betartaniuk, miután a fajtát még februárban betiltották.

A mostani esettel kapcsolatban letartóztattak egy 37 éves nőt.

Nemrég egy 19 éves nőre támadt egy 50 kilós XL Bully fajtájú kutya. Gilana Milner egy angliai állatmentő központban dolgozott, amikor az állat rávetette magát és a földre rántotta. Hugo akkor támadta meg a lányt, amikor az vizes tálat cserélt nála. Szétmarcangolta a mellkasát, a lábát és a személyzetnek kellett lerángatni róla a kutyát.

Gilanának több műtétre volt szüksége a sebei miatt, de ennek ellenére sem hibáztatja a kutyát.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, döntöttek az óriási harci kutyák sorsáról a britek, miután rengeteg támadás történt. Betiltott fajtájú kutyák marcangoltak halálra egy nagymamát, és egy kisfiú is súlyosan megsérült. Rendőröket riasztottak egy XL Bully megfékezéséhez Skóciában, és egy áldozatot a saját lakásában marcangoltak halálra egy rokonának a kutyái.

Az 50-es éveiben járó nő májusban halt meg egy kelet-londoni házban - erősítette meg a helyi rendőrség. A Hornchurchben lévő Cornwall Close-hoz hívták a rendőröket hétfőn, helyi idő szerint 13:12 körül.

A nőt a londoni mentőszolgálat orvosai a helyszínen ellátták, de az életét már nem tudták megmenteni.

A halálos támadásért felelős kutyák az áldozat egyik rokonáé voltak. A fenyegetés miatt fegyveres rendőrök mentek a házhoz, és két kutyát szállítottak el a helyszínről. Az XL bully kutyákat a rendőrök kiérkezése előtt egy szobába zárták be az áldozat rokonai.

Az XL-es bullyk tenyésztését 1990 -ben kezdték el Amerikában és Magyarországon is egyre jobban ismert ez a kutyafajta.

6 méretben kategorizálható, mindegyiket rendkívül izmos felépítés jellemzi. Az XL bully az amerikai bully kutyák legnagyobb fajtája. Az XL bully magasabb, mint a standard amerikai bully és a testfelépítése ugyanolyan izmos és masszív. A hímek marmagassága akár 57 cm is lehet. 

Február 1-jétől Angliában és Walesben bűncselekménynek minősül az XL bully fajtájú kutyák tartása mentességi bizonyítvány nélkül. 

Akinek ilyen kutyája van, annak többek között ivartalaníttatnia és mikrochippel kell ellátnia az állatot. Emellett a gazda kötelessége, hogy nyilvános helyen szájkosarat kell feltennie a kutyára és pórázon kell tartania.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!