Levelet írt III. Károly király Trumpnak

Vágólapra másolva!
III. Károly király bizalmas levelet írt Donald Trumpnak, miután az elnökjelölt ellen merényletet követtek el - erősítette meg a Buckingham-palota.
Vágólapra másolva!

Az üzenetet vasárnap adták át a washingtoni brit nagykövetségen keresztül. 

Bár egyelőre a levéllel kapcsolatosan konkrétumokat nem hoztak nyilvánosságra,

de az Independent úgy tudja, Károly mihamarabbi felépülést kívánt az elnöknek és együttérzését fejezte ki az áldozatokkal kapcsolatban.

Továbbá a BBC arról számolt be, hogy a király véleménye összhangban van a miniszterelnök által a hétvégén közöltekkel. Nem mellesleg Trump és Károly egymással való szimpatizálását is megerősíti, hogy Károly korábban többször is vendégül látta Trump akkori elnököt és feleségét, Melaniát délutáni teára a Clarence House-ban a NATO londoni csúcstalálkozóján. Illetve a néhai Erzsébet királynő állami bankettet szervezett Trumpnak az Egyesült Királyságba tett állami látogatása során, 2019-ben. 

A brit politikusok szintén elítélték a támadást. 

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt

merényletet követtek el Donald Trump ellen Pennsylvaniában a választási gyűlésén szombaton.

A 24 éves támadó nyolc lövést adott le, az elnökjelöltet a fülén érte találat, így csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Azonban egy néző az incidens következtében meghalt, két másik pedig súlyosan megsebesült. A feltételezett lövöldözőt, Thomas Matthew Crooksot a helyszínen lelőtték.
Trumpnak a héten a Wisconsin államban a Milwaukee-ban tartandó republikánus nemzeti kongresszuson kell felszólalnia, ahol hivatalosan is megerősítik, hogy ő lesz a párt jelöltje a novemberi elnökválasztásra.
 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről