Megszólalt egy mesterlövész a merénylőről

Vágólapra másolva!
A rendelkezésre álló információk alapján nem volt mesterlövész az a fegyveres merénylő, aki egy választási gyűlésen rálőtt Donald Trump amerikai elnökjelöltre.
Vágólapra másolva!

Sokkoló merénylet történt helyi idő szerint szombat délután Pennyslvaniában egy választási gyűlésen, melyen egy fegyveres többször is rálőtt Donald Trump amerikai elnökjelöltre. A támadó a rendezvény helyszínéhez közel, de még azon a biztonsági zónán kívülről lőtt, ahová a rendezvényre érkezők csak ellenőrzést követően léphetnek be.

A Mandinernek a merénylet kapcsán megszólalt egy magyarországi szakértő. A névtelenséget kérő magyar mesterlövész több fontos részletre is felhívta a figyelmet.

Donald Trump, DonaldTrump, merénylet, lövés, kampány, alatt, meglőtték, vérzik, fül, fülön lőtték Trumpot, 2024. 07. 13.
Donald Trump amerikai elnökjelöltet testőrei menekítik ki a gyűlés helyszínéről, ahol merényletet kíséreltek meg ellene
Fotó: MTI/AP/Gene J. Puskar 

„A videofelvételek alapján egyértelmű, hogy hangtompítós fegyverből adták le a lövéseket” – mondta a szakértő, aki hozzátette:

A mesterlövészeknél mindig az első lövés a célzott, most is így történt, a felvételek tanúsága szerint az találta el Donald Trump  jobb fülét.

A szakértő értelmezte azt is, hogy miért látszik a merényletről napvilágot látott videón, hogy Donald Trump csak valamivel a lövés után kap a füléhez. A szakértő szerint ennek magyarázata, hogy a hang gyorsabban terjed, és ehhez a sebességhez képest a lövedék ha időben jelentéktelennek is tűnő, de mégis csak észlelhető késedelemmel jutott el az elnökjelölt füléhez.

„A következő lövések már sorozatban jöttek, nem célzott lövésként, hiszen Trump a füléhez kapott, megmozdult, nem is maradt idő a további célzott lövésekre, hiszen a testőrök, a volt elnök mesterlövészei ekkor már keresték a merénylőt. Ezért történhetett, hogy a golyók nézőket sebesítettek meg, sajnos volt, akit halálosan" – adott magyarázatot a drámai következményekre a szakértő.

A szakértő szerint a támadó mintegy 130 méter távolságból tüzelt. Vélemények szerint ez egy mesterlövésznek nem jelentős távolság, tekintve, hogy egy képzett vadász két-háromszáz méterről is ki tud lőni egy nagyobb erdei vadat. Szerinte egy mesterlövész esetében 500 méter az a távolság, amelyen belül nem szabad hibáznia.

Ebben az esetben viszont 130 méterről beszélünk, tehát biztos, hogy nem volt képzett mesterlövész a merénylő, sőt megkockáztatom, nem is volt mesterlövész

– fogalmazott a szakértő.

A Donald Trump elleni merényletről itt olvashat bővebben.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről