A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Migránskaravánok indultak az USA határai felé, be akarnak jutni még Trump győzelme előtt

Vágólapra másolva!
Nagyon tartanak Donald Trump visszatérésétől a migránsok: egy, az amerikai határ felé tartó migránskaraván tagjai abban bíznak, hogy még a választások előtt bejutnak az Egyesült Államok területére. Mint ismeretes, a republikánus elnökjelölt ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén lezárja a határt a migránsok előtt. De ígért sokkal súlyosabb dolgokat is az illegális bevándorlókra nézve.
Vágólapra másolva!

Tucatnyi országból származó migránsok százai indultak el gyalogosan Mexikó déli határától vasárnap, hogy megpróbáljanak még időben eljutni az Egyesült Államokba - jelentette az Associated Press. A The Post Millennial cikke szerint egy El Salvadorból érkező migráns azt nyilatkozta:

attól tartanak, hogy a mostani Biden-kormány alatt még könnyedén elérhető határátlépési engedélyeket Trump blokkolni fogja és felfüggeszti a menedékjog-kéréssel kapcsolatos időpontfoglalást 

a CBP One alkalmazáson keresztül. (Ez az app teszi lehetővé a migránsok számára, hogy időpontot kérjenek az amerikai határállomásokon menedékjogi ügyintézésre. Az app akkor válik elérhetővé, amikor a migránsok elérik Mexikóvárost vagy Mexikó északi államait.)

Joe Biden, JoeBiden, BIDEN, Joe
Joe Biden demokrata párti amerikai elnök kampányolt a detroiti Renaissance középiskolában 2024. július 12-én
Fotó: MTI/EPA

 

Biden és Harris rászabadította az országra az illegális migránsokat

Joe Biden migrációs politikája gyakorlatilag nem létezett, az idős elnök regnálása alatt rekordszámú illegális bevándorlót engedett be az Egyesült Államokba. 

mexikói migránskaraván, mexikóimigránskaraván, Mexikó, USA, Egyesült Államok, határátkelés, határ, bevándorlás, migráns,
Közép-amerikai és venezuelai migránsok százai indultak el az Egyesült Államok felé július 23-án, mert attól félnek, hogy Donald Trump váltja az elnöki székben Joe Bident ISAAC GUZMAN / AFP
Fotó: AFP

Mint ismeretes,

Biden a migrációval kapcsolatos ügyek intézésével, a problémák orvoslásával Kamala Harris alelnököt bízta meg – ám a helyzet nem hogy nem rendeződött, de egyre súlyosbodott.

Demokrata vonalon a jövő e tekintetben sem ígér sok jót: mint ismeretes, Biden visszalépett az elnökjelöltségtől, és utóda a jelöltségben valószínűleg éppen Kamala Harris lesz. 

 

Trump leszámol az illegális migrációval

Donald Trump még márciusban azt mondta: „hivatalba lépésem után az első intézkedéseim között szerepelne egy apróság, amit a józan ész diktál. Nem konzervatív, nem progresszív és nem liberális, egyszerűen egy olyan dolog, amivel valószínűleg a legtöbb ember egyetért ebben a teremben is. Le kell zárni a határt és meg kell állítani az országunkba irányuló inváziót”.

TRUMP, Donald
Donald Trump 
Fotó: MTI/EPA/Justin Lane / MTI/EPA/Justin Lane

A Republikánus Nemzeti Bizottság által jóváhagyott Trump-féle pártprogram 20 pontjában az szerepel: „Zárjuk le a határt és állítsuk meg a migránsinváziót”, illetve 

„Végrehajtjuk az amerikai történelem legnagyobb deportálási műveletét”.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!