Amerikába utazik a héten Trumphoz a népszerű brit politikus

Nigel Farage
Fotó: ALLISON BAILEY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Vágólapra másolva!
Miután merényletet követtek el Donald Trump elnökjelölttel szemben, Nigel Farage azonnal bejelentette, hogy rendkívüli utazást tesz az Egyesült Államokba, hogy szolidaritást vállaljon régi barátjával és politikai szövetségesével.
Vágólapra másolva!

A brit parlamenti képviselő közölte, hogy a héten a Wisconsin állambeli Milwaukee-ba, a Republikánus Nemzeti Konvencióra (RNC) repül, hogy "vállvetve kiálljon Trump elnök és az Egyesült Államok mellett, hogy kiálljon a demokrácia mellett".

A The Telegraph című napilapban Farage azt írta: 

Azért teszem ezt, hogy támogassam barátomat, Donald Trumpot, miközben egy korszakalkotó választás későbbi szakaszába érkezünk.

Továbbá reményét fejezte ki, hogy az amerikai elnökválasztás esélyese a republikánus jelölt, így eltökélte, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy "az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok különleges kapcsolata a lehető legerősebb legyen".

A politikus a merényletet követően azonnal a média által gerjesztett "gyűlöletnarratívát" tette felelőssé a történtekért, majd felszólította a liberális elitet hogy "mérsékeljék intoleranciájukat".

A médiaelit körében megszokottá vált, hogy Trumpot egy tekintélyelvű fasisztának mutatják be - mostanra már annyira természetessé vált azt hallani, hogy mi, jobboldaliak, akik törődünk az országainkkal, valahogyan tekintélyelvű diktátorok vagyunk

 - írta. Majd kiemelte, hogy lehet vitatkozni és nézeteket ütköztetni, de az erőszakhoz folyamodni elfogadhatatlan, függetlenül a nézetektől. "Arra kérek mindenkit a baloldalon, hogy nagyon alaposan gondolják át, hogyan akarnak politizálni. Legközelebb nagyon-nagyon másképp alakulhat" - mondta.

Farage nem az egyedüli jobboldali politikus, aki elítélte a média szerepét az amerikai elnökjelölt elleni gyűlölet szításában: a holland Geert Wilders és Robert Fico szlovák miniszterelnök - aki nemrég szintén túlélt egy merényletet - egyaránt azt állította, hogy a média szította a Trump elleni merényletet.

A Breitbart emlékeztetett, Farage az utóbbi időben szintén a politikai erőszak folyamatos céltáblájává vált, a kampánya során például kövekkel és egy turmixszal is megdobálták. 

 

A Donald Trump elleni merényletről itt olvashat bővebben:

https://www.origo.hu/nagyvilag/2024/07/ralottek-trumpra-egy-kampanyrendezvenyen-video

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről