Orosz külügyminisztérium: Válaszlépést fogunk tenni!

rakéta
Képünk illusztráció!
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Szergej Rjabkov, az orosz külügyminiszter-helyettes katonai válaszra figyelmeztet az Egyesült Államok azon terveivel kapcsolatosan, hogy rakétákat telepítene Németországba. Az orosz külügyminisztérium szerint az USA rakétatelepítési tervei veszélyeztetik Oroszország biztonságát.
Vágólapra másolva!

Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes július 11-én, csütörtökön megjegyezte, Oroszország  "higgadt és professzionális" katonai választ fog kidolgozni.

"Ezek az intézkedések elsősorban országunk biztonságának veszélyeztetésére irányulnak, függetlenül attól, hogy ez növeli-e a jövőbeni fegyverzet-ellenőrzési tárgyalások esélyeit, vagy annulálják azt" - mondta a 10. BRICS parlamenti fórumon – írja az Izvesztyija.

Az Orosz Föderáció külügyminiszter-helyettese az amerikai rakéták telepítésének terveit is a megfélemlítés egyik elemének nevezte, de a hidegháborús évek nem fognak megismétlődni. A diplomata szerint Oroszország válaszlépésének jellegét "higgadtan, szakmailag" fogják meghatározni. A hadsereg már figyelembe vette ezt az üzenetet, elemezni fogják a helyzetet.

"Higgadtan és érzelemmentesen mindenekelőtt katonai választ fogunk kidolgozni erre az új fenyegetésre" - közölte Rjabkov.

A Pentagon egy nappal korábban, július 10-én jelentette be, hogy az Egyesült Államok 2026-ban megkezdi a nagy hatótávolságú fegyverek telepítését német területen. Ez magában foglalja az SM-6 légvédelmi rendszereket, a Tomahawk cirkáló rakétákat és a hiperszonikus fegyvereket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről