Kávézóba hajtott egy autó Párizsban, egy ember meghalt, többen megsérültek

Vágólapra másolva!
Autó hajtott szerdán este egy párizsi kávézó teraszának, egy ember meghalt és hatan megsérültek - közölte a francia főváros rendőrsége.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb értesülések szerint egy ember meghalt, hárman súlyos, hárman pedig könnyebb sérüléseket szereztek. 

Mintegy 20 szemtanú komoly sokkot kapott.

 

Párizs, 2024. július 17. Tűzoltók a helyszínen, ahol egy autó hajtott egy kávézó teraszának Párizs északi részén 2024. július 17-én. A balesetben hárman súlyosan megsebesültek. Az incidens pontos oka még nem ismert, a jármű sofőrje elmenekült a helyszínről, de az utasát őrizetbe vették. MTI/EPA/Teresa Suárez

Az incidens, amelynek pontos oka még nem ismert, Párizs északi részén történt. A Le Parisien című lap és a BFMTV hírtelevízió előzetes nyomozási értesülésekre hivatkozva azt közölték, hogy a rendőrség egyelőre balesetből indul ki. A jármű sofőrje elmenekült a helyszínről, de egy utasát őrizetbe vették, aki alkohol- és kábítószer befolyása alatt állt. Franciaországban fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek érvénybe, tekintettel a július 26-án kezdődő párizsi olimpiára.

Párizs, 2024. július 17. Rendőrök a helyszínen, ahol egy autó hajtott egy kávézó teraszának Párizs északi részén 2024. július 17-én. A balesetben hárman súlyosan megsebesültek. Az incidens pontos oka még nem ismert, a jármű sofőrje elmenekült a helyszínről, de az utasát őrizetbe vették. MTI/EPA/Teresa Suárez

Frissítés:

A Le Figaro értesülései szerint az incidenst követően a helyszínre érkezett egy rendőri különítmény, amely robbanószerkezet után kutatott. A autó sofőrje elmenekült a helyszínről, a rendőrség viszont hamarosan elfogta az erősen ittas és drog hatása alatt lévő elkövetőt. 

Az egyik pincér szerint az autó teljes sebességgel hajtott az emberek közé. Ezt követően hangos csattanást halott, majd menekülő embereket és testeket a földön. Hozzátette, hogy a rendőrség gyakorlatilag azonnal a helyszínre érkezett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!