Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Rablógyilkosságért halálra ítéltek egy embert Japánban

Vágólapra másolva!
Halálra ítélték kedden Szato Szocsit, azt a japán férfit, aki 2020-ban a délnyugat-japáni Oita prefektúrában meggyilkolt egy nőt és a fiát, majd kifosztotta őket.
Vágólapra másolva!

Az oitai bíróságon folyó tárgyaláson az ügyészek halálbüntetést kértek a 39 éves Szato Szocsira, aki a vád szerint 2020-ban meggyilkolt két embert. A bíróságon bemutatták a bizonyítékokat, köztük a Szato autójának csomagtartójában talált DNS-mintát, amely egyezést mutatott a női áldozat, Jamana Takako DNS-ével.

Nem létezik ésszerű magyarázat arra, hogy a bűncselekményt bárki más követte volna el, mint az elítélt

 - szögezte le a bíró. A helyszínen hagyott lábnyomok megegyeztek Szato lábának alakjával - tette hozzá. Ennek ellenére a férfi ügyvédei kitartottak Szato ártatlansága mellet, és jelezték, hogy fellebbezni fognak az ítélet ellen. Védőbeszédében a férfi ügyvédei rámutattak arra a tényre, hogy a Szato autójában talált vérfoltok elemzése során olyan DNS-mintát találtak, amely nem egyezett meg sem a két áldozatéval, sem Szatoéval. Ezért szerintük valaki más követhette el a bűncselekményt. A 2020. februári rablógyilkosság áldozata egy 79 éves nő és annak 51 éves fia volt. Gyilkosuk mintegy 54 ezer jent (mintegy 120 ezer forint) zsákmányolt. A mostani elítéltet több mint másfél évvel a gyilkosság után fogták el.

Tegnap leközöltük, hogy brutális gyilkosság történt Budafokon, egy férfi és a barátai azért jöttek Budapestre, hogy tárgyakat keressenek maguknak a lomtalanításban. Az este folyamán a férfi sok alkoholt ivott, majd az utcán egy fakaróval halálra vert egy számára ismeretlen férfit.

Szegednél egy férfi pedig az ismerősével italozott annak otthonában. Összevesztek egymással, majd a férfi a vita hevében egy kemény tárggyal megdobta az ismerősét, aki emiatt elájult és a földre esett. Emiatt a férfi megijedt, azt hitte, hogy megölte az ismerősét. Úgy akarta leplezni a gyilkosságot, hogy felgyújtotta a házat. A tűzben az ismerős meghalt. 

Korábban arról is írtunk, hogy rejtélyes körülmények között halt meg egy brit turista Görögországban - nincs kizárva, hogy meggyilkoták. Ma arról is beszámoltunk az Origon, hogy kilökte a barátnőjét egy férfi a tizedikről Győrben

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről