Autóba rejtett pokolgép robbant Szomáliában, többen meghaltak

Vágólapra másolva!
Öt ember meghalt vasárnap este a szomáliai fővárosban, Mogadishuban, ahol autóba rejtett bomba robbant egy kávézó előtt, amely az Euro 2024 döntőjének közvetítése miatt zsúfolásig megtelt.
Vágólapra másolva!

Az előzetes rendőrségi jelentések szerint a halálos áldozatok száma öt, a sérülteké pedig mintegy húsz. Az interneten közzétett képeken hatalmas tűzgolyó és füstfelhők láthatók, amint a robbanás átsöpört a népszerű belvárosi létesítményen - számolt be a France 24.
   

Tűzoltók, rendőrök és mentők érkeztek a detonáció helyszínére - közölte az AFP francia hírügynökség helyi munkatársa. 

A rendőrség lezárta a területet, amely közel van az elnöki palotaegyütteshez.

Az al-Shabaab, az al-Kaida terrorszervezethez kötődő dzsihadista csoport, amely a múltban számos robbantásos és egyéb támadást hajtott végre Mogadishuban és szerte az országban. 

Az ABC News szerint szombaton öt, a radikális iszlám csoport harcosainak tartott rab halt meg egy lövöldözésben, amikor megpróbáltak megszökni Mogadishu központi börtönéből. A börtönhatóságok szerint három őr meghalt, további 18 pedig megsebesült.
   

Kenya 2011-ben kiűzte az al-Shabaabot a szomáliai fővárosból, Mogadishuból. Ennek ellenére az al-Shabaab még mindig nagy vidéki területeket tart ellenőrzése alatt, és rendszeresen hajt végre támadásokat - írja a Le Monde.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről