Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Meghalt négy halász, miután egy rejtélyes palackból ittak

Vágólapra másolva!
Négy Srí Lanka-i halász meghalt, további kettő pedig súlyosan megbetegedett, miután a tengeren talált palackokból ismeretlen folyadékot fogyasztottak.
Vágólapra másolva!

A férfiak halászaton voltak, amikor a sziget déli partjainál fekvő Tangalle várostól nem messze megtalálták a palackokat. 

A halászok azért ittak a palackokból, mert azt hitték, hogy azokban alkohol van.

Susantha Kahawatte, a Srí Lanka-i vízi erőforrások minisztériumának főigazgatója elmondta, hogy a haditengerészet megpróbálta visszahozni őket a partra.

A haditengerészet azonnali orvosi ellátásban részesíttette a Devon nevű halászhajó fedélzetén tartózkodó férfiakat, mivel nem volt elég idő arra, hogy a partra szállítsák őket kezelésre.

Kahawatta elmondta, hogy a halászok a palackok egy részét szétosztották a térségben halászó más csapatok között is. Most megpróbálják értesíteni ezeket a legénységeket - írta a BBC.

A Devont egy másik hajó vontatta vissza a partra. A hatóságok jelenleg is vizsgálják a palackok tartalmát.

Az incidens zavargásokat váltott ki a tengerparti városban. A tüntetők követelték, hogy a még életben lévő tengerészeket szállítsák vissza a szárazföldre. Hogy mi volt a palackokban, egyelőre nem tudni.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy egy ember meghalt, hét másik életveszélyesen megsérült, miután fagyállót ittak a Debrecen melletti Sámsonkertben. 

Az egyik férfi egy kukában talált egy literes üveget, amely a címkéje szerint szeszes italt tartalmazott, ebből kínálta meg ismerőseit. A toxikológiai vizsgálat később megállapította, hogy az üvegben fagyálló folyadék volt.

Szilveszterezni hívta magukhoz egy nő régi ismerősét egy orosházi tanyára. A nő élettársa együtt ivott a vendéggel, egy borosüvegből is megkínálta. A palackban azonban gyomirtó volt. A házigazda nem kóstolta meg, a vendég viszont igen. Belehalt. 

Fagyálló folyadékot ivott egy üdítős palackból egy másik férfi is. A munkás egy telephelyen dolgozott, munka közben megszomjazott, és meghúzta egy traktorban talált műanyag flakon tartalmát. Abban azonban fagyálló folyadék volt, és miután nagyobb mennyiséget fogyasztott belőle, rosszul lett.

Utcán talált üvegbe ivott bele egy ötéves fiú Panyidarócon is, rohammentő vitte el.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről