Maga alá temetett a homok egy tinédzsert San Diego egyik strandján

Vágólapra másolva!
Nyakig betemetett a homok egy 16 éves lányt San Diego egyik strandján kedden este. A tinédzser éppen gödröt ásott, amikor megtörtént a baj.
Vágólapra másolva!

A hatóságok egy 16 éves lányt mentettek ki a homokból kedden este San Diego egyik strandján. A tinédzser éppen gödröt ásott, amikor hirtelen beszakadt alatta a homok, és nyakig elmerült abban - számolt be róla az ABC News

A lány hatalmas veszélyben volt, mindössze 20 méterre a víztől nyelte el a homok, a dagály pedig közeledett

- közölte a tűzoltóság. Munkatársaik a vízimentőkkel együtt gyorsan cselekedtek, körülbelül 15 percnyi ásás után sikerült kiemelniük a lányt, aki nem sérült meg. 

Márciusban egy 7 éves kislány, Sloan Mattingly meghalt, miután ugyanez történt vele.

 Ő a bátyjával homokozott.

Év végén belehalt a sérüléseibe egy 23 éves férfi, akit szerencsétlen baleset ért egy ausztráliai szigeten. A fiatal férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba, miután

beleesett és beszorult egy homokkal teli lyukba

a Brisbane-től északra fekvő Bribie-szigeten. A férfi a családjával és barátaival kempingezett, amikor hirtelen felállt egy székből, elindult, megbotlott és fejjel belezuhant egy 1,5 méter mély gödörbe. Tizenöten próbálták meg kiásni, míg végül sikerült.

A szerencsétlenül járt férfi súlyos sérüléseket szenvedett és a szíve is leállt, úgy kellett a helyszínen újjáéleszteni a mentők kiérkezéséig.

A férfi öt nap után a kórházban halt bele a sérülésibe. 

Egy nyaralás során a legtöbb ember nyugalomra és kikapcsolódásra vágyik, azonban vannak olyanok, akik a minél izgalmasabb helyzeteket és helyszíneket keresik, és mindent megtesznek azért, hogy egy újabb adag adrenalinhoz jussanak.  A legveszélyesebb strandok pont ezeknek az embereknek valók, hiszen ezeken a helyeken mindenre fel kell készülnünk. 

Az ausztráliai Queensland északi részén található Cape Tribulation neve sok utazó számára figyelmeztetésként szolgálhat, ugyanis a környéken medúzák, mérges kígyók, krokodilok és kazuárok, a világ legfélelmetesebb madarai élnek. A kazuárok nagy, röpképtelen madarak, amelyek az emukkal rokonok, és több mint 70 kilósra is megnőhetnek. Ha provokálják, a kazuárok agresszívek lehetnek, és képesek súlyos sérülést is okozni.

A Vulkánok Nemzeti Parkban található Kilauea, fekete homokos strandjai hívogatónak tűnhetnek azonban veszélyesek is, mivel a világ egyik legaktívabb vulkánja, a Mount Kilauea mellett fekszenek, amely 1983 óta folyamatosan aktív és forró lávát lövell az óceánba. Az egyes mérések szerint a víz hőmérséklete itt elérheti a 68, de akár 87 fokot is. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!