Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Döbbenetes, undorító dolgot találtak egy beteg szemében

Vágólapra másolva!
Az orvosok is kővé dermedtek attól, amit egy beteg szemében találtak. A férfi alig látott és komoly fájdalmak gyötörték. Az amerikai Wills Eye Hospital esettanulmánya részletezte egy 55 éves férfi rémisztő történetét, akinek a jobb szemgolyóját csípte meg egy méh.
Vágólapra másolva!

A férfi a helyi sürgősségi osztályon kért segítséget, miután megcsípte egy méh. Ellátták ugyan, de nem sikerült eltávolítani a fullánk egészét. Két nappal később a férfi látása drámaian romlott, emellett iszonyú fájdalmak kínozták, az íriszében futó erek pedig vérezni kezdtek - írja a sciencealert

Ekkor egy szemészeti klinikára ment, ahol egy speciális mikroszkóppal megtalálták a szemében maradt fullánkot és sikeresen el is távolították azt.

A betegnek antibiotikumos és szteroidos szemcseppeket írtak fel, így öt hónap elteltével már majdnem tökéletesen visszanyerte látását - írta a Bors.

Korábban beszámoltunk egy hasonlóan vérfagyasztó esetről is: egy 52 éves floridai férfi azzal a panasszal fordult orvoshoz, hogy a szokásos migrénje az elmúlt négy hónapban rosszabbodott. A CT-vizsgálat során az orvosok felfedezték, hogy a súlyos fejfájás hátterében az agyban található ciszták állnak, amelyeket valójában egy horgasfejű galandféreg lárvái hoztak létre.

Egy férfinak öt hónapig fájt a feje: kiderült, hogy egy pár evőpálcika volt a koponyájában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről