Trump-merénylet: újabb részletek az amerikai titkosszolgálat érthetetlen mulasztásairól

Trump,mesterlövész,támadó
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Megdöbbentő dolog derült ki a Donald Trump elleni merénylettel kapcsolatban. Egy jelentésben az áll, hogy az az épület, aminek a tetejére felmászott a támadó, a helyi rendőrség megfigyelőhelye volt. Mesterlövészeik az épületben állomásoztak, a lehetséges fenyegetéseket próbálták kiszúrni. Egyikükre ráfogta fegyverét Thomas Matthew Crooks.
Vágólapra másolva!

Thomas Matthew Crooks annak az épületnek a tetejéről lőtt Dunald Trumpra, amiben a helyi rendőrség mesterlövészei voltak, a lehetséges fenyegetéseket figyelve - írja a Breitbart egy rendészeti jelentésre hivatkozva.

A forrás szerint 

a mesterlövész csapat bent volt az épületben, de nem a tetőn, ahová Thomas Matthew Crooks felmászott. 

A támadó megvárta, amíg Donald Trump beszélni kezdett, majd nyolc lövést adott le. Eltalálta az elnökjelölt fülét és megölt egy embert, kettő másikat megsebesített.  

Egyelőre nem világos, hogy kik tartózkodtak pontosan az épületben. A New York Post arról számolt be, hogy az épületet a rendőrök kiürítették az esemény előtt, a helyi mesterlövészek maradtak ott, onnan dolgoztak. A lap szerint 

az egyik tiszt felmászott egy társa vállára, hogy megnézze az épület tetejét pillanatokkal a lövöldözés előtt, de meghátrált, miután Crooks ráirányította a puskáját.

A Butler megyei seriff, Michael T. Slupe újságíróknak elmondta, hogy a rendőr a tető szélébe kapaszkodott, nem tudott fegyvert fogni, ezért inkább elengedte azt. 

Elengedte, nem akart meghalni 

– mondta Slupe. A Butler megyei rendőrség közölte, hogy az épület nem tartozik a joghatóságuk alá. A Butler városi rendőrség diszpécsere azt mondta a Washington Postnak, hogy Pennsylvania állam rendőrsége volt felelős az épület biztonságáért. A hivatal helyettese, George Bivens alezredes azonban a titkosszolgálatot hibáztatta. 

Ez mindig a titkosszolgálat feladata 

– mondta. Az X-en az az információ terjedt el, hogy a helyi csapat a meleg elől menekült az épületbe. 

Egy helyi médium arról tájékoztatott, hogy

a rendfenntartók csaknem 30 perccel azelőtt észlelték a támadót a tetőn, hogy az rálőtt Trumpra.

Egy forrás szerint 17:45-kor jelezték, hogy van egy gyanús személy, le is fotózták, később azonban Crooks már nem volt ott, ahol a kép készült.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről