Egy brit turista szörnyethalt, miután leugrott a hajójukról a Comói-tónál

Vágólapra másolva!
Egy brit turista tragikus módon belefulladt az olaszországi Comói-tóba szerdán, miután nem tudott visszaúszni a hajóhoz, amit barátnőjével közösen béreltek.
Vágólapra másolva!

A 22 éves brit turista és 19 éves párja romantikus vakációt töltöttek a Comói-tónál. Egy tremezzinai szállodában szálltak meg, amikor úgy döntöttek, hogy kibérelik a hajót egy tó körüli túrához. Mivel Olaszországban hőhullám tombolt, a pár úgy döntött, hogy úsznak egyet, és belevetették magukat a vízbe.

A nyugodt tó azonban viharossá vált, amikor erős szél kezdett fújni, így hajójukat elsodorta az áramlat. 

Comói-tó
A Comói-tó
Fotó: Image Source via AFP / Tamboly / Image Source

Egyikük sem tudta elérni a hajót vagy a partot, és ahogy a fiatal nő kezdett fáradni, a háborgó vízben szem elől vesztette barátját.

A küszködő lányt akkor sikerült megmenteni, amikor egy véletlenül arra járó hajó észrevette és visszahozta a partra. Bár a lány fáradt volt és sokkot kapott, sérülések nem voltak a testén. 

A lány sürgősen értesítette mentőket eltűnt társáról, ami nagyszabású keresőakciót indított el.

Tűzoltók, mentőcsapatok és helikopterek átfésülték a tavat és a partokat Menaggio környékén, abban a reményben, hogy a férfinak sikerül megmenteni az életét.

A 22 éves férfi élettelen testét azonban később a Guardia di Finanza egyik repülőgépe fedezte fel Griante közelében szerda este. 

A helyi hatóságok vizsgálatot indítottak a tragikus baleset részleteinek felderítésére - írja a Daily Mail.

Korábban arról is írtunk, hogy egy utas leugrott a világ legnagyobb tengerjáró hajójáról. A források szerint legalább harminc métert zuhant, azonnal meghalt.

Mentőcsónakról ugrott a viharos tengerbe egy vízimentő áprilisban, hogy megmentsen egy bajba került fiatal lányt.

Arról is beszámoltunk, hogy Conor McGregor megvert egy nőt a jachtján, az áldozat a tengerbe vetette magát. A ketrecharcos komoly bajba kerülhet, ugyanis a a spanyol rendőrség újraindította a vizsgálatot a nő ügyében, aki azt állítja, hogy az ír UFC-legenda megtámadta őt a luxusjachtján.

Egy társaság hajózott a Dunán tavaly, amikor egy amerikai férfi kiugrott a hajóból és eltűnt. A férfit azóta nem sikerült megtalálni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!