Hatalmas tűz van az egyházkarcsai ipari övezetben

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki szerdán délelőtt az egyházkarcsai ipari övezetben található Evergreen hulladékosztályozó vállalat területén.
Vágólapra másolva!

Papírhegyek állnak lángokban az egyházkarcsai ipari övezetben található Evergreen hulladékosztályozó vállalat területén, a tűz szerda délelőtt ütött ki - írja a Paraméter.

Lena Košťálová, a helyi tűzoltóság szóvívője elmondta, hogy 

Dunaszerdahelyről, Somorjáról, Nagymegyerről, Galántáról, Nagyszombatból és Pozsony-Ligetfaluból is vezényeltek ki hivatásos tűzoltókat.

 Rajtuk kívül önkéntesek is részt vesznek az oltásban. A hulladékosztályozó udvarán óriási területen ég a papírtömeg, a tűzoltók több szakaszon oltanak, és próbálják megakadályozni a tűz terjedését. 

Felváltva dolgoznak, mert a nagy meleg egyébként is megterheli a szervezetüket.

 Mentők is érkeztek, egyelőre nem volt szüksége senkinek ellátásra. A cég munkatársai eközben gépekkel hordják el a több köbméteres papírtömegeket a tűz helyszínéről. Egyelőre sikerült a tüzet a környező épületeken kívül tartani, a szél viszont égő darabokat fúj tovább a cég területéről. 

Előfordulhat, hogy emiatt máshol is tűz keletkezhet.

Néhány napja kigyulladt a magyar turisták által is kedvelt és gyakran látogatott Portorozban egy étterem, közvetlenül a szállodák mellett, értesült egyik olvasójától az Origo. Az étterem az ötcsillagos Kempinskivel szemben helyezkedik el, az egyik legkedveltebb a környéken. A minap kigyulladt a száraz aljnövényzet Budapest XIX. kerületében, a Vak Bottyán utca és a Ferihegyi repülőtérre vezető út között, Kőbánya-Kispest vasútállomás közelében. 

Mintegy húsz négyzetméterre terjedt ki a tűz, amelyben gumik is égtek.

A napokban rengeteg helyre riasztották a tűzoltókat Budapesten. A múlt hónapban a gyopárosi gyógyászati központban ütött ki tűz, akkor szándékosan gyújtogattak. Kigyulladt egy kolozsvári gyermekkórház is a múlt hónapban. Összesen 22 gyermeket és 27 felnőttet, köztük szülőket és az egészségügyi személyzetet evakuáltak.

Kisebb tűz volt egy debreceni egészségügyi intézményben is, mintegy százötven ember hagyta el az épületet - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdán a honlapján. Az eset a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának Kenézy Campusán történt.

A katasztrófavédelem azt írta, hogy a Bartók Béla úti létesítményben kompresszor és papírok égtek egy alagsori klímatechnikai helyiségben. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről